Dealer in première op Film Fest Gent!

DEALER van Jeroen Perceval zal een Wereldpremière hebben op Amerikaanse Fantastic Fest in Austin én een Europese première op Film Fest Gent!

DEALER, de debuutfilm van Jeroen Perceval, is geselecteerd voor het prestigieuze Amerikaanse Fantastic Fest in Austin (23 t.e.m. 30 september 2021) dat meteen ook het grootste genre festival van Noord – Amerika is. Regisseur Jeroen Perceval zal deze wereldpremière bijwonen. Naast Fantastic Fest, kondigt Film Fest Gent ook aan dat DEALER haar Europese première kent op zondag 17 oktober in Gent.

Nadat hij het scenario schreef voor Robin Pronts D’Ardennen, twee hiphopplaten maakte en internationaal veel lof oogstte met de korte coming-of-agefilm August, nam acteur Jeroen Perceval (bekend van memorabele rollen in onder meer Rundskop, De dag, Borgman en Tabula rasa) opnieuw plaats achter de camera.

Naast tal van nieuwe gezichten, een vervaarlijk ogende Ben Segers en Veerle Baetens als Johnny’s moeder, maakt ook Bart Hollanders indruk. De teddybeer uit Callboys mat zich een kort kapsel, tatoeages en een gangsteroutfit aan. D.O.P. David Williamson verzorgde het beeld, Stijn Cole/ Earbug staat in voor de muziek.

Sverre Rous zet als 16-jarige nieuwkomer een markante prestatie neer, terwijl Ben Segers na herkenbare rollen in Safety First, Wat als? en Auch! een heel andere kant van zijn kunnen laat zien. De rol van Johnny’s moeder neemt Veerle Baetens voor haar rekening. Bart Hollanders is nagenoeg onherkenbaar in de rol van dealer Luca. Jong talent als Hannah Macpherson, Abigail Abraham, Ayman Sitiane, Muzafer Ipekci en Ilias Yaghmouri vullen de cast verder aan.

Dealer draait rond de veertienjarige drugsrunner Johnny (Sverre Rous), die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Wanneer hij de internationaal succesvolle acteur Antony (Ben Segers) als vaste klant over de vloer krijgt, ontstaat er een hechte band tussen de twee. Ze besluiten om hun leven een andere wending te geven.

De productie wordt verzorgd door Bart Van Langendonck en Sarah Marks voor Savage Film (RUNDSKOP, DE PATRICK, LE FIDELE, D’ARDENNEN…). DEALER is een productie van SAVAGE FILM in coproductie met EYEWORKS FILM & TV DRAMA, THE FILM KITCHEN, TARANTULA en DPG MEDIA en in samenwerking met TELENET, PARADISO FILMED ENTERTAINMENT met de steun van het VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF), SCREEN FLANDERS, NEDERLANDS FILMFONDS, LE CENTRE DU CINEMA ET DE L’AUDIOVISUEL DE LA FEDERATION WALLONIE-BRUXELLES (FWB) en de BELGISCHE TAX SHELTER VOOR FILMFINANCIERING.

Jeroen Percevals langspeeldebuut beleeft zijn Europese première tijdens FFG2021 in goed gezelschap van de andere Belgische films die reeds werden aangekondigd, zoals Cool Abdoul van Jonas Baeckeland, openingsfilm La Civil van Teodora Ana Mihai, Juste un mouvement van Vincent Meessen en Un monde van Laura Wandel.

De film komt op 10 november uit in de Belgische bioscoop en wordt verdeeld door Paradiso Filmed Entertainment.

Bekijk ook

2 Belgische wereldpremières op 1 avond!

Gisterenavond kleurde Cannes eventjes zwart-geel-rood. Op het programma stonden de wereldpremière van maar liefst twee …