Decleir en De Muynck met Becker in De Haan

Jan Decleir en Viviane De Muynck in nieuwe film van regisseur van ‘Good Bye, Lenin!’

Vandaag en morgen draait Wolfgang Becker, de regisseur van de Duitse succesfilm ‘GoodBye, Lenin!’ aan de Belgische kust voor zijn nieuwe langspeelfilm ‘Me & Kaminski’, waarinook een rol is weggelegd voor de Vlaamse acteurs Jan Decleir en Viviane De Muynck.‘Me&Kaminski’ is een tragikomedie naar de gelijknamige internationale bestseller vanschrijver Daniel Kehlmann, die ons meeneemt op een roadtrip van de Zwitserse Alpen tot de Belgische kust.

De bekende acteur Daniel Brühl neemt opnieuw na ‘Good Bye, Lenin!’ de hoofdrol voor zijn rekening. Sinds het wereldwijde succes van ‘Good Bye, Lenin!’ –meer dan 60 miljoen mensen zagen de film- is Brühl één van de succesrijkste Duitse acteurs. Zijn rol in ‘Inglorious Bastards’ van Quentin Tarantino betekende de definitieve doorbraak in Hollywood. Naast Daniel Brühl maken ook Geraldine Chaplin, Jesper Christensen, AmiraCasar en Serge Merlin deel uit van de internationale cast, die de acteurselite uit niet minder dan vijf Europese landen samenbrengt. De Deense acteur Jesper Christensen viel eerder op als de slechterik in de Bondfilms ‘Casino Royale’ en ‘Quantum of Solace’.

In ‘Me & Kaminski’ hoopt een talentloze kunstjournalist, gespeeld door Daniel Brühl, beroemd te worden door de biografie te schrijven van de ooit vermaarde maar vergeten kunstenaar Kaminski (Jesper Christensen). Hij overhaalt de oude kunstenaar om samen met hem op zoek te gaan naar diens oude vlam Therese (Geraldine Chaplin), die aan deNoordzee woont.

De acteur Jan Decleir vertolkt de rol van de echtgenoot van Therese. De opnames van ‘Me & Kaminski’ vinden plaats in de kuststad De Haan.

‘Me&Kaminski’ is een Europese co-productie met de Duitse producent X-Filme (‘Lola rennt’,‘Good Bye, Lenin!’, ‘Cloud Atlas’) en de Belgische producenten Peter De Maegd van productiehuis Potemkino (‘Welp’, ‘The Spiral’, ‘Linkeroever’, ‘Small Gods’) en FranzEsterházy van ED Productions (‘The Girl With Nine Wigs’). De wereldwijde sales is in handen van The Match Factory.

De film komt mede tot stand met de steun van het BNP Paribas Film Fonds, Eurimages, Mediafonds, WDR, Arte, de regionale fondsen NRW en Medienboard Berlin-Brandenburg, DFFF en FFA.

Bekijk ook

A Parked life vanaf 14 december in de zalen!

Eerder dit jaar was A Parked life van Peter Triest geselecteerd voor DOCVILLE, binnenkort kan …