Home / Nieuws / Didier Volckaert en Alexander Decommere prijzen ‘Quichote’s Eiland’ aan

Didier Volckaert en Alexander Decommere prijzen ‘Quichote’s Eiland’ aan

Beste, waarde, aangename filmliefhebber,

Fantastisch terrasjesweer, geen weer om een hond de cinema in te jagen en dus een ramp van een week voor de filmmakers wiens film deze week uitkomt.  Een film zoals ‘Quichote’s Eiland’ bijvoorbeeld, die dan ook al niet geholpen wordt door de kritieken.  Feit is dat het hier om een ongewone film gaat.  Wordt hij verkeerd begrepen of is het gewoon niet je dat, wij spreken er ons niet over uit.  Om het met Bart De Wever te zeggen : ‘De gustibus et coloribus non disputandum est.’  Maar we ontvingen wel een mooie oproep van Didier Volckaert en zijn assistent Alexandere Decommere.  En die willen we je niet onthouden.  Hier komt ie :

 

Beste filmliefhebber, sympathisant of toevallig slachtoffer van een illegaal contactenbestand;

Ondanks de kersverse afschaffing van het stierengevecht wordt vanaf 28 september Quichote’s eiland in de zalen losgelaten. Didier Volckaert maakte een moderne guerilla-film met pikante ballen. Een compromisloze facekick van een cultfilm in wording.

Losjes gebaseerd op een vergeten duo uit de literatuur, geïnspireerd op Kenneth Anger en Japanse animé en gefilmd met meer goesting dan budget. De hoofdrolspeler, Jeroen Willems, is een Nederlander pur sang, Eline Kuppens zag je reeds full monty in Linkeroever en who the fuck is Tiemen Van Haver.

Inderdaad.

Maar toch moet je de film zien. Twee keer, minimum. En niet ooit eens op DVD maar NU, in overweldigend cinemascope-formaat en pijnlijk schoon. Want wij zijn wreed content met deze film!

Quichote’s eiland, met een Spaanse “e” achter het Vlaamse “chot”, is cinema zoals we denken dat cinema kan en moet zijn. Dat alles met veel plezier gemaakt door een geïnspireerde crew van vakmensen, jong tomeloos talent en een producente die het risico niet uit de weg gaat. Quichote’s eiland is eigenzinnig en zal enkel lovers en haters oogsten, maar zo hebben we het graag. Film moet een houdbaarheidsdatum hebben die voorbij de 90 minuten reikt. 

Dus nee, we hebben deze film niet gemaakt voor iedereen. Maar misschien wel voor jou.

Het doet ons dan ook een enorm plezier je te kunnen uitnodigen én uitdagen om zelf deze Quichotesque film te ondergaan.

Bekijk hier alvast de trailer : Klik hier

Spread the word! 

Genegen,
Didier Volckaert, regisseur, scenarist, producent
Alexander Decommere, casting director, assistent-regisseur

Bekijk ook

Win de dvd van Ensor-winnaar De Patrick!

Gisteren werden de Vlaamse Oscars uitgereikt in Oostende, De Patrick was de absolute winnaar van De …