Documentaire ‘We Will Remember Them’ geselecteerd voor Visions du Réel

Het VAF Wildcardproject ‘We Will Remember Them’ van Annabel Verbeke heeft een uitnodiging op zak voor de vijftigste editie van Visions du Réel, het internationaal documentairefestival in het Zwitserse Nyon (5-13 april). ‘We Will Remember Them’ zal in Nyon zijn internationale première beleven als speciale vertoning tijdens de slotavond van het documentairefestival. Ook drie Vlaamse coproducties zijn uitgenodigd.

Annabel Verbeke werd in 2010 bekroond met een VAF Wildcard voor haar afstudeerproject ‘Les enfants de la mer/mère’, een korte documentaire over een internaat voor jongens met een moeilijke thuissituatie of gedragsproblemen. In 2018 werkte ze met haar VAF Wildcard ‘We Will Remember Them’ af, een lange documentaire over de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in Ieper en omstreken.

Sinds 1919 lijkt het dagdagelijkse leven in de streek bijna geheel in het teken te staan van het herdenken van de Eerste Wereldoorlog. Annabel Verbeke reisde door dit herinneringslandschap en stuitte op de meest uiteenlopende en soms zelfs tegenstrijdige manieren van herdenken.

‘We Will Remember Them’ is geschreven en geregisseerd door Annabel Verbeke en geproduceerd door Eric Goossens en Frederik Nicolai voor Off World, in coproductie met VRT/Canvas.

Daarnaast zitten ook drie Vlaamse coproducties in de selectie van Visions du Réel: ‘Transnistra’ van Anna Eborn (Latitudes-sectie), ‘Gods of Molenbeek’ van Reetta Huhtanen (Grand Angle-sectie) en ‘Century of Smoke’ van Nicolas Graux (wereldpremière in de internationale competitie voor lange documentaires). Alledrie zijn coproducties van Hanne Phlypo voor Clin d’oeil films.

Bekijk ook

Bekijk La dernière tentation des Belges!

La dernière tentation des Belges van enfant terrible Jan Bucquoy is nu beschikbaar op myLum. …