DOCVILLE gaat 100% fysiek door!

DOCVILLE kiest ervoor de 17e editie van het festival 100% fysiek te laten doorgaan. De start van DOCVILLE hangt dus af van de heropening van de bioscopen.

Omdat het Overlegcomité besliste de binnenactiviteiten in principe pas in juni weer toe te laten, wordt het festival ook uitgesteld. DOCVILLE staat nu gepland van dinsdag 1 tem vrijdag 11 juni.

DOCVILLE brengt dit jaar twee thema’s die elkaar mooi aanvullen: de toekomst en het verleden. In Brave New Docs staat de toekomst centraal. Enerzijds is het een terugblik op de – soms naïeve – utopische dromen van vroeger, beter bekend als retrofuturisme, en anderzijds een focus op de toekomstbeelden van nu waar ecologie en gezondheid een hoofdrol in spelen.

Een tweede thematische reeks, Reconstructing History, focust op films die op creatieve wijze een opmerkelijk verhaal navertellen: niet enkel via bijzondere archiefbeelden, maar ook via animaties en reconstructies met acteurs en zelfs deep fakes. Razend spannende documentaires die wegkijken als een ware thriller.

In totaal staan er meer dan 70 documentaires op DOCVILLE 2021 over de meest uiteenlopende onderwerpen en in erg gevarieerde stijlen, maar allemaal met één gemeenschappelijke noemer: het zijn documentaire-pareltjes die je op het grote scherm móét zien.

In afwachting van DOCVILLE 2021 presenteert DOCVILLE enkele spraakmakende titels uit de vorige editie op het online platform van Cinema ZED: ZED vanuit je zetel. ZED vanuit je zetel is een online aanbod langspeelfilms, jeugdfilms en documentaires. Na aankoop kan je een film 48 uur lang bekijken.

Op het volledige programma van DOCVILLE 2021 is het nog even wachten, houd voor de laatste updates www.docville.be en de sociale media kanalen in de gaten.

Bekijk ook

Dit zijn de winnaars van de competities van FFO23!

Tijdens de vijftiende editie van Filmfestival Oostende werden naar jaarlijkse gewoonte de winnaars binnen elke …