Docville Online van 25 maart tot 2 april!

Door de coronacrisis werd Docville 2020 verplaatst naar 23 september tot 1 oktober. Maar het festival organiseert nu wel al een mini-editie: Docville Online. Van woensdag 25 maart om 10u tot donderdag 2 april kan je thuis genieten van een kleine maar fijne selectie films uit Docville 2020. Daarvoor maken ze gebruiken van het streamingplatform dalton.be, dat ook een uitgebreid aanbod bevat aan documentaires die de afgelopen jaren op het festival te zien waren.

Op het programma:

Wereldpremière! Annapolis, Giant City
Het verhaal van het Antwerpse dorpje Sint-Anna, op Linkeroever. Decennialang was het de favoriete speeltuin van projectontwikkelaars en architecten, die er de stad van de toekomst wilden bouwen. Met weinig succes…

 

Mother
In Thailand staat een uniek verzorgingstehuis voor Europeanen met Alzheimer. Met veel liefde zorgt de Thaise Pomm er dag en nacht voor de Zwitserse Elisabeth. Een ontroerende film over de zorg en moederschap.

 

Ik schilder met schilders
Galerie De Zwarte Panter, het levenswerk van Adriaan Raemdonck, bestaat sinds 1968 en is daarmee de oudste actieve galerie in de Belgische kunstwereld. Een intieme inkijk in een halve eeuw beeldende kunst en de culturele en maatschappelijke evolutie in Vlaanderen en omstreken.

 

Sans Frapper
Het subtiele verhaal van de verkrachting van een jonge vrouw. Hier is geen boeman, geen seksueel roofdier in het spel. Maar wel grenzen die schijnbaar geruisloos overschreden worden. Sans Frapper opent de ogen voor een misbruik dat veel alledaagser is dan we beseffen.

 

The Journey – A Story Of Love
Een man en een vrouw reizen de wereld rond in hun minibusje. Hij is een fotograaf en handige harry. Zij, de liefde van zijn leven, is reeds 20 jaar verlamd vanaf de nek en is de klok rond afhankelijk van zijn zorg. Een portret van ware liefde die alles, zelfs het leven met een onvoorstelbare ziekte, zinvol maakt.

 

Diego Maradona
Het leven van Diego Maradona leest als een Griekse tragedie met een charismatische held. Oscarwinnend documentairemaker Asif Kapadia brengt het verhaal van Maradona, een verdwaalde ziel die groter werd dan god.

 

Boom Bust Boom – Gratis
Na de Boom komt de Bust, oftewel economische voorspoed wordt steevast gevolgd door een crisis. Maar hoe komt dat? Recent overleden Monty Python komiek Terry Jones gidst ons door middel van interviews, animaties en poppenspel door de geschiedenis en de essentie van de economische ‘boom-bust cyclus’.

 

Bring It To The People
Ruim 25 jaar geleden ontstond het Brussels Jazz Orchestra. Met gelauwerde projecten als The Artist en talloze verrassende samenwerkingen met artiesten uit binnen- en buitenland weet het orkest steeds weer te verrassen.

 

 

Volledig aanbod 25/03 om 10u op: dalton.be/docville-online
Virtuele filmtickets vanaf 4 euro.

Aanbod Canvas en VRTnu
Canvas en Docville delen de liefde voor documentaire cinema en zijn dan ook al vele jaren structurele partners en delen de liefde voor documentaires.  De komende dagen en weken zendt Canvas heel wat documentaires uit n.a.v. Docville. En ook op VRTnu kan je terecht voor een mooi aanbod documentaires.

Bekijk ook

VTM GO-reeks Vloglab krijgt een film!

De populariteit van de VTM GO-reeks Vloglab kent geen grenzen. De serie ging in première …