Home / Nieuws / Binnenkort / Drie Belgische leading ladies uit de documentairesector maken samen een film!

Drie Belgische leading ladies uit de documentairesector maken samen een film!

Drie Belgische leading ladies uit de documentairesector besloten om samen een film te maken: Victoria.

Liesbeth De Ceulaer (Behind the Redwood Curtain – winnaar van de Juryprijs op DOCVILLE 2013), Isabelle Tollenaere (The Remembered Film) en Sofie Benoot (Desert Haze) co-regisseerden Victoria. De film zou als een visuele zwerftocht zijn, waarin de realiteit en het imaginaire elkaar ontmoeten.

De drie regisseuse ontmoetten elkaar op het Sint-Lukasinstituut ,waar ze film studeerden. Sindsdien zijn ze nauw betrokken geweest bij elkaars artistieke projecten als adviseur of assistent bij het filmen.

Victoria ging in wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn, waar hij bekroond werd met de Caligari Film Prize. COVID-19 onderbrak de festivalcarrière van de film, maar ondertussen is hij geselecteerd voor o.a. IndieLisboa en het Open City Documentary Festival in Londen.

In de woestijn van Zuid-Californië ligt een stad die nooit is afgeraakt: California City. Het moest zo groot worden als Los Angeles, maar de woestijnstad ligt er vandaag onaf en stoffig bij. Het is een plek die past bij grootse dromen; bij mensen die op zoek zijn naar een nieuw en beter leven. Lashay T. Warren is één van hen. Hij ontvluchtte een turbulent verleden in Los Angeles om een nieuwe start te maken, temidden van deze plattegrond van lege straten. Scherp maar ook speels beschrijft hij zijn nieuwe omgeving. Hij blijft proberen aan het verleden te ontsnappen en zichzelf steeds opnieuw uit te vinden, net als de stad die haar dromen nog lang niet heeft waargemaakt, maar ook nog niet heeft opgeborgen.

Victoria gaat bij ons op 26 september in première op DOCVILLE. Op 22 oktober opent de film het FORUM BERLINALE festival in BOZAR. Op 4 november komt hij uit in de Belgische zalen.

Bekijk ook

Maaike Neuville verfilmt liefdesverhaal!

Actrice en regisseuse Maaike Neuville verfilmt Julian, het liefdesverhaal van schrijfster Fleur Pierets. Enkele dagen …