‘Drift’ wint Fipresci Award op het Festival van Mannheim-Heidelberg

‘DRIFT’, de debuutfilm van regisseur Benny Vandendriessche en performance-kunstenaar Dirk Hendrikx, geproduceerd door Peter Krüger/Inti Films, won de FIPRESCI AWARD op het prestigieuze Internationale Film Festival Mannheim-Heidelberg. De film beleefde er zijn Europese première buiten eigen land. De wereldpremière vond plaats op het Aziatische filmfestival van Busan, de Belgische première op het 40ste Film Fest van Gent.  De FIPRESCI AWARD is de prijs van de filmkritiek, gegeven door de Jury van de Internationale Federatie van Filmcritici.

Het juryrapport loofde de film als ‘een viscerale en poëtische ervaring die ons soms ongemakkelijk deed voelen maar uiteindelijk een onuitwisbare indruk in de hoofden en harten van de jury achterliet’.

 OP DE DOOL

‘Drift’ is een film over een man op zoek naar verlossing. Na het verlies van zijn geliefde wordt hij overmand door verdriet. Hij ontsnapt aan de realiteit en begint te zwerven in een mythische tocht langs een echt, maar bar landschap. De waanzin drijft hem tot poëtische maar fysiek pijnlijke rituelen. Wanneer het verleden hem inhaalt, verdwijnt de man langzaam in het niets. ‘Drift’ is gefilmd in een documentaire-achtige, hedendaagse realiteit maar biedt een sterke contemplatieve ervaring, het verkennen van poëtische uitingen van het menselijk lichaam door middel van intuïtieve beelden.

copyright foto Kris Dewitte

 INTERNATIONAAL LANCEERPLATFORM

Het Internationaal Filmfestival van Mannheim-Heidelberg behoort tot de oudste festivals ter wereld. De Internationale Competitie staat in het teken van nieuw filmtalent. In het verleden werden hier de debuutfilms vertoond van o.a. Jim Jarmush, Thomas Vinterberg, Atom Egoyan, François Truffaut, Rainer Werner Fassbinder, Krzysztof Kieslowski en Lars von Trier.

 

‘Drift’ is een productie van Peter Krüger voor Inti Films, in coproductie met het Nederlandse Revolver. De film kon o.a. rekenen op steun van het VAF.

Zie ook :

De Belgische première op het Film Fest Gent

Bekijk ook

Lukas Dhont naar de Oscars!!

Close van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Speelfilm. Dat maakte …