Druk festivalnajaar voor Red Sandra!

In afwachting van de officiële Belgische premières op 21 oktober in Kinepolis Antwerpen en op 23 oktober in Oostende en de nationale release op 27 oktober, heeft Red Sandra al een druk festivalnajaar voor de boeg.

Op 10 september is Red Sandra in wereldpremière de openingsfilm in competitie van het Hope International Film Festival in Stockholm, Zweden. Producent Peter Bouckaert, regisseur Lien Willaert, en actrice Darya Gantura zullen aanwezig zijn op de openingsceremonie.

De Nederlandse première is voor het sympathieke Film by the Sea-festival in Vlissingen waar de film op 17 september wordt vertoond in aanwezigheid van regisseurs Jan Verheyen en Lien Willaert, actrices Darya Gantura en de jonge Rosalie Charles, en de Nederlandse d.o.p. Reinier Van Brummelen.

Op zaterdag 2 oktober is Red Sandra dan de Vlaamse vertegenwoordiger op de 35steeditie van het Festival International du Film Francophone in Namur. Producent Peter Bouckaert en regisseur Lien Willaert zullen aanwezig zijn.

Van 6 tot 13 oktober gaat in Emden Norderney (Duitsland), zo’n beetje het Duitse Gent, de 31ste editie van het filmfestival door. Red Sandra is geselecteerd voor de internationale competitie en zal in Emden worden vertoond op 7 en 8 oktober. Een nog te bepalen delegatie zal de film aan het Duitse publiek voorstellen.

De voorlopig laatste halte voor ‘Red Sandra’ is het European Film Festival in Zuid-Afrika van 14 – 24 oktober. Omwille van Covid gaat dit festival online door en zal de aanwezigheid van de regisseurs zich dus beperken tot een virtuele aanwezigheid.

Op 21 en 23 oktober is het dan de beurt aan Vlaanderen met premières in Antwerpen en Oostende.

Red Sandra vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart, een verhaal dat 10 jaar geleden de media en de publieke opinie in België en ver daarbuiten beroerde. William en Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (6) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

Red Sandra wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is vanaf 27 oktober te zien in alle Vlaamse bioscopen en Brussel.

Bekijk ook

2 Belgische wereldpremières op 1 avond!

Gisterenavond kleurde Cannes eventjes zwart-geel-rood. Op het programma stonden de wereldpremière van maar liefst twee …