Home / Nieuws / Drukke tijden voor Robrecht Heyvaert
Robrecht Heyvaert (foto KVdm -Cinevox)

Drukke tijden voor Robrecht Heyvaert

Momenteel staat DOP/cameraman Robrecht Heyvaert op de set van ‘Torpedo’, de film van Sven Huybrechts die geproduceerd wordt door  A-Team Productions.  Dat is het productiehuis van Kobe Van Steenberghe en Hendrik Verthé, de mannen die de films produceerden van Adil en Bilall en er mede verantwoordelijk voor zijn dat de heren het tot in Hollywood geschopt hebben.  Adil en Bilall gaan daar binnenkort ‘Bad Boys 3’ draaien en de kans is groot dat ze daarbij kunnen terugvallen op de kunsten van deze jongeman, die er een heel serieus aandeel in had dat hun films er zo wervelend uitzien. Heyvaert stond trouwens ook achter de camera toen Adil en Bilall de pilootaflevering van de serie ‘Snowfall’ draaiden. 

Kort voor ‘Torpedo’ in productie ging, vloog Robrecht Heyvaert een paar keer richting Hollywood en had er onder meer gesprekken met de bekende producent Jerry Bruckheimer. Jawel, de producent van ‘Top Gun’, ‘Beverly Hills Cop’, ‘Pirates of the Carribean’ en… ‘Bad Boys’.  Die is natuurlijk vertrouwd met het camerawerk dat Heyvaert verrichte voor ‘Image’, ‘Black’ en ‘Patser’, want hij was degene die Adil en Bilall aantrok voor ‘Bad Boys 3’, hij bleek ook een groot fan van ‘Revenge’, de Frans-Amerikaanse prent die Heyvaert draaide, en waarin Kevin Janssens één van de hoofdrollen vertolkt.  Het lijkt er dus op dat Robrecht Heyvaert na de opnames van ‘Torpedo’ weer het vliegtuig opstapt en hij de volgende Belgische DOP wordt die zich aan een Amerikaans avontuur zal wagen.

Robrecht Heyvaert op de set van ‘Torpedo’ (foto KVdm – Cinevox)

En zo wordt het lijstje Belgische cameramensen met ervaring in Amerika alsmaar langer. Benoît Debie werkt er met de allergrootsten, net als Jo Willems die er al jaren woont. Ook Nicolas Karakatsanis is er stilaan een household-name aan aan het worden en nu Ruben Impens ‘Beautiful Boy’ van Felix Van Groeningen heeft gedraaid, mag vermoed worden dat ook zijn Amerikaanse avonturen nog lang niet afgelopen zijn.  Rik Zang is eveneens over de oceaan actief, Stijn Van der Veken is er zijn weg aan het vinden en Glynn Speeckaert woont en werkt er.  Net als Dimitri Karakatsanis. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.  Ook Danny Elsen, Richard van Oosterhout hebben intussen ervaring op sets waar Amerikaans Engels de voertaal is.

Voor Robrecht Heyvaert gaat het allemaal wel heel snel. Na de vele kortfilms van onder meer Sahim Omar Kalifa, Adil en Bilall, Robin Pront en Peter Ghesquière, was hij de voorbije jaren ook verantwoordelijk voor de beelden van ‘D’Ardennen’, ‘Everybody Happy’ en ‘Dode hoek’. Op zijn nu al indrukwekkend cv zullen in de toekomst wellicht meer en meer buitenlandse films komen te staan.

Robrecht Heyvaert op de set van ‘Torpedo’ in gesprek met regisseur Sven Huybrechts (foto KVdm – Cinevox)

 

Bekijk ook

Documentaire ‘We Will Remember Them’ geselecteerd voor Visions du Réel

Het VAF Wildcardproject ‘We Will Remember Them’ van Annabel Verbeke heeft een uitnodiging op zak voor …