Home / Nieuws / DVD-release van de film ‘Girl’

DVD-release van de film ‘Girl’

foto: Bart Baevegems

In een uitverkochte Roma werd naar aanleiding van de officiële release op DVD en Blu-Ray op 18 februari de succesfilm ‘Girl’ vertoond. Regisseur Lukas Dhont, co-scenarist Angelo Tijssens, monteur Alain Dessauvage en de stemcoach van Victor Polster Katrien Eerdekens werden na de vertoning door Charlotte Vandermeersch aan het publiek voorgesteld en geïnterviewd.

‘Girl’ vertelt het verhaal van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina en die samen met haar vader de wereld trotseert. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen.

Op 9 oktober 2018 opende de debuutfilm van de Gentse regisseur Lukas Dhont de 45e editie van Film Fest Gent onder luid applaus en met lovende recensies. Ook het acteerdebuut van Victor Polster werd bijzonder enthousiast ontvangen. Met net iets meer dan 270.000 bezoekers is ‘Girl’ dé filmrevelatie van de laatste jaren in België, maar zonder twijfel ook in de rest van Europa. Sinds de wereldpremière in Cannes, waar ‘Girl’ naar huis ging met vier prijzen, waaronder de Caméra d’Or voor beste debuut, begon de film aan een indrukwekkende internationale festivalcarrière: de nominatie voor een Golden Globe voor Beste niet-Engelstalige film als volgend hoogtepunt, in december de European Discovery Award en recent een nominatie voor de Franse filmprijs César.

Nu is de film dus ook verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray. Naast Lukas Dhont ontmoetten we in de coulissen ook Charlotte Vandermeersch, die de film een warm hart toedraagt en de regisseur Lukas Dhont, co-scenarist Angelo Tijssens, monteur Alain Dessauvage en de stemcoach van Victor Polster Katrien Eerdekens na de vertoning aan de 950 man in de Roma zal voorstellen.

Verder vroegen we Angelo Thijssens waar het volgend scenario dat beide mannen opnieuw samen gaan schrijven over zal gaan.

 

Bekijk ook

Kevin Janssens in ‘film’ van Jonas Govaerts!

De ‘trailer’ van Van Ranst werd vandaag losgelaten door Humo, geregisseerd door Jonas Govaerts en …