Een openingsavond vol sterren!

Sterlegging

De eerste sterren van het seizoen zijn ingehuldigd! Onze walk of fame is opnieuw twee sterren rijker: regisseur Peter Monsaert en acteur Koen De Bouw werden vereeuwigd op de zeedijk van Oostende. Collega Ruth Becquart sprak enkele lovende woorden over Koen De Bouw: “Wie zoveel levenswijsheid bezit, verdient een ster”. Ook regisseur Peter Monsaert mocht heel wat lof ontvangen, van D.O.P. David Williamson: “Hij weet als geen ander acteurs vertrouwen te geven”. Er kon ook een grapje vanaf. Williamson vervolgde: “Nu zullen hier elke dag mensen wandelen, en zich afvragen ‘Wie is Peter Monsaert?'” (lacht).

Wereldpremière van Nowhere

Regisseur Erik Van Looy & Festivaldirecteur Peter Craeymeersch
Michaël R. Roskam & Eline De Munck

Heel wat mooie mensen passeerden langs onze rode loper. Koen De Bouw, Peter Monsaert en Noa Tambwe Kabati brachten hun families mee. En ook heel wat bekende Vlaamse koppen kwamen naar de film. Een overweldigend applaus besloot de wereldpremière van Nowhere en daarmee een geslaagde openingsavond.

Gisteren besliste het Overlegcomité dat op maandag 7 maart code geel ingaat. Voor Filmfestival Oostende betekent dit:

  • Geen Covid Safe Ticket meer nodig
  • Geen mondmasker meer nodig
  • Hogere zaalcapaciteit, dus extra tickets beschikbaar

Wilde je graag nog Nobody Has to Know, Rien à foutre of De veroordeling zien, maar waren alle vertoningen uitverkocht? Grijp je kans!

De Belgische acteur en regisseur Bouli Lanners komt vandaag zijn nieuwe film Nobody Has To Know voorstellen. De film werd opgenomen op het prachtige Schotse Hebrideneiland Lewis. Hij vertolkt zelf een hoofdrol, naast actrice Michelle Fairley, beter bekend als Catelyn Stark uit de HBO-serie Game of Thrones. Om 18.00 uur krijgen Bouli Lanners en Michelle Fairley een eigen ster op de zeedijk van Oostende en om 19.30 uurverschijnen ze op de rode loper aan Kinepolis Oostende.

arno lifetime achievement award

EREHAAG VOOR ARNO
Zo 6.03 – 16.00 uur

Arno Hintjens wordt gehuldigd met een Lifetime Achievement Award. Om 16.00 uur wordt een erehaag gevormd aan de rode loper van Kinepolis om hem te ontvangen. Wees erbij!

ENSORS
Zo 6.03 – 11.00 uur

De nominaties vormen het uitgangspunt. Onder meer Vlaams minister Benjamin Dalle, directeur-intendant van het VAF Koen Van Bockstal en producent Kato Maes(Panenka) nemen deel.

Gemmel Moore (1991-2017) en Timothy Dean (1963-2019) hebben elkaar nooit ontmoet, maar stierven onder heel gelijkaardige omstandigheden. Beiden bezweken aan een overdosis meth in het huis van Ed Buck, een rijke, Amerikaanse politicus.

Zo 6.03 – 14.00 uur – in aanwezigheid van regisseur Michiel Thomas
en animator Remy Ndow

belofte bnp paribas

Elk jaar worden tijdens Filmfestival Oostende De Ensors uitgereikt. Met deze prijzen belonen we de Vlaamse film- en tv-makers die het afgelopen jaar verrassend uit de hoek kwamen. Wie volgt filmmaker Anthony Nti op, en mag de Ensor voor Belofte van het Jaar in ontvangst nemen? Ontdek het morgen, met dank aan onze trouwe sponsor BNP Paribas Fortis.

Bekijk ook

Hotel Centaur zoekt hulp!

De Grieks-Belgische kortfilm Hotel Centaur heeft jouw hulp nodig.  De opnames van de film zijn …