Home / Nieuws / Binnenkort / Een straffe, maar bijna onherkenbare Matthias Schoenaerts in de trailer van ‘Mustang’

Een straffe, maar bijna onherkenbare Matthias Schoenaerts in de trailer van ‘Mustang’

Het gaat goed met de hollywoodcarrière van Matthias Schoenaerts. In ‘Red Sparrow’ acteerde hij nog naast Jennifer Lawrence en voor Netflixserie ‘The Laundramat’ staat hij samen met Meryl Streep op het castlijstje, maar nu speelt hij dus ook de hoofdrol in ‘Mustang’. De film werd door vaste Hollywoodwaarde Robert Redford geproducet.

Het was een druk jaar voor Matthias Schoenaerts. Niet alleen speelde hij de hoofdrol in ‘Kursk’ en begon hij vlak erna aan ‘Mustang’, de acteur kreeg ook te maken met heel wat persoonlijke chaos. Zo kwam hij bijna om door een brand in zijn gloednieuw appartement te Antwerpen, en zag een project met Robert De Niro in rook opgaan door niemand minder dan de omstreden Harvey Weinstein. Schoenaerts plant dus een welverdiend gap year waarin hij vooral de wereld zal afreizen, maar niet getreurd: intussen krijgen ook wij hem nog te zien in onder andere ‘Mustang’.

Welja, ‘te zien’: Schoenaerts is bijna onherkenbaar als we op de trailer mogen afgaan. Met een kaalgeschoren hoofd, wazige ogen en akelig baardje blijft er niet veel meer over van de charmes die we van hem gewend zijn.  Zijn vertolking daarentegen is veelbelovend: nu al lopen de rillingen over je rug van de rauwe emoties en puurheid in zijn spel. Niet voor niets bezocht Schoenaerts zelf vier gevangenissen waar hij urenlang praatte met mensen die al decennia in de cel zaten.

Dat geldt immers ook voor zijn personage in de film: Roman zit vast in een landelijke gevangenis in Nevada, waar hij probeert het verleden van zich af te schudden. Als onderdeel van zijn (door de staat opgelegde) reintegratieprogramma, moet hij in de buitenlucht werkjes opknappen. Daar wordt hij gespot door een nuchtere veteraan, en dankzij hem geaccepteerd in een therapieprogramma om wilde paarden te temmen. Bij het winnen van het vertrouwen van een ‘onbreekbare’ mustang, vindt Schoenaerts geleidelijk aan ook zelf zijn eigen menselijkheid terug.

In januari gaat de film in première op het Sundance Film Festival.

Bekijk ook

Talkshow met Gilles Coulier!

In de Film Fest Gent Talkies, de maandelijkse talkshow van Film Fest Gent, ontvangt Patrick …