Eerste beelden van The Last Front!

Belgische film The Last Front toont eerste beelden met internationale cast.

De Gentse regisseur Julien Kerknawi is volop bezig met de opnames van zijn filmdebuut The Last Front. Vandaag geeft de productie de eerste beelden vrij van deze Belgische film met internationale cast. Naast Belgisch toptalent Koen De Bouw, Joren Seldeslachts, Steve Armand en Emma Moortgat, maakt ook internationaal talent haar opwachting. Iain Glen (Games of Thrones), Sasha Luss (Anna), Joe Anderson (The Grey) en David Calder (The World Is Not Enough) maken deel uit van het oorlogsdrama The Last Front.

Over The Last Front

The Last Front vertelt niet enkel het verhaal van een nationale catastrofe in de Eerste Wereldoorlog, maar toont vooral een verhaal van moed tegenover een ondraaglijk persoonlijk verlies. Over de moed van één man die een kleine, vreedzame gemeenschap inspireert om haar kracht te bundelen tegenover een onverbiddelijke vijand. Het is vooral een verhaal van twee vaders – Maximilaan, een hoge Duitse officier en weduwenaar Leonard, een boer die gevangen zit in een oorlog waarvan hij denkt dat hij die kan negeren. Een oorlog die, na het verwoesten van het leven van beide mannen, het leven van miljoenen mensen in heel Europa en daarbuiten zal kosten.

Regisseur Julien Kerknawi: “De film speelt zich af in Vlaanderen aan het begin van de Eerste Wereldoorlog, maar focust zich niet op politieke spelletjes. Centraal staan de verhalen van Vlaamse gezinnen die moeten vluchten voor de oorlog. Geen slijkerige loopgraven of linkse geallieerden, maar pure emotie. Ik wil de verhalen vertellen van de gewone mens, het gevecht en de strijd om te overleven.”

Middenin een authentiek en historische decor 

De Belgische film met internationale allures zal Vlaamse gronden wereldwijd in de kijker zetten op het grote scherm.

“De film zal kijkers niet alleen in België, maar ook wereldwijd kunnen laten proeven van de échte Vlaamse gronden. De film speelt zich onder meer af in de prachtige natuur van Kluisbergen, maar toont ook wondermooi erfgoed in Lier en Kortrijk, zoals het Oud Begijnhof in Lier, het recent gerestaureerde Begijnhof van Kortrijk en de middeleeuwse crypte onder het Stadhuis van diezelfde stad. Deze historische sites, samen met het open landschap van Damme, vormen de unieke en perfecte achtergrond voor het oorlogsdrama in deze film. En het zal aanvoelen alsof je er werkelijk bent. Geen nagemaakt decor, maar 100% authentieke en unieke plekjes. We zijn dan ook enorm dankbaar voor de steun van Kortrijk, Lier, Kluisbergen en Damme aan dit project.” – Julien Kerknawi

The Last Front is de langspeeldebuutfilm van Gentse regisseur Julien Kerknawi. Met de kortfilm A Broken Man (2015) kreeg hij de Remi Award voor Best Historical Short Film op het WorldFest-Houston International Film Festival en werd hij geselecteerd voor de Short Film Corner op het Cannes Film Festival. The Last Front bouwt verder op deze kortfilm. Het is een Belgische film met een internationale cast en crew. De opnames vinden plaats in Kortrijk, Lier, Kluisbergen en Damme. De film kwam tot stand met steun van private fiancierders en de Belgische Tax Shelter in samenwerking met Dutch FilmWorks.

Cast en crew

Regisseur: Julien Kerknawi

Producenten: Virginie Hayet en Martin Dewitte

Cast: Iain Glen, Sasha Luss, Joe Anderson, David Calder, Koen De Bouw, Joren Seldeslachts, Mathijs Scheepers, Trine Thielen, Emma Moortgat, Leander Vyvey, Julian Kostov, Philippe Brenninkmeyer, Steve Armand, Caroline Stas, Anna Ballantine, Sam Rintoul, James Downie, Tess Bryant, Emma Dupont.

De wereldwijde première van The Last Front is gepland voor 2023

Bekijk ook

Vlaamse documentaires naar DOK Leipzig!

Vier documentaires uit Vlaanderen zijn uitgenodigd voor DOK Leipzig (17-23 oktober), een van de belangrijkste …