Home / Nieuws / Eerste Vlaamse Webserie voor kinderen!

Eerste Vlaamse Webserie voor kinderen!

Deze zomer springt iedereen op de fiets. In Cyclomax bedenken twee kinderen een game om van Brussel een échte fietsstad te maken. Vanaf 1 juli bekijk je elke woensdag gratis een nieuwe aflevering, terwijl je zelf mee-gamet. 

Vlaamse webseries voor jongeren werden al eerder gemaakt. Denk maar aan wtFOCK, Instagefikst en Dubbelspel. Maar op een webserie voor kinderen was het even wachten. In Cyclomax (6+) volg je de avonturen van Tuur en Nilou gedurende 9 afleveringen. Die zijn te zien op een online platform, dat opgebouwd is als een echte game. Tijdens de zomervakantie wordt elke woensdag een nieuw level gepubliceerd, bestaande uit een aflevering én een uitdaging.

De afleveringen, gekoppeld aan een game, bieden jonge kijkers een totaalbeleving. Aan de hand van opdrachten leren kinderen spelenderwijs over duurzaamheid en verkeersveiligheid en over puur fietsplezier! Want dat is de missie van Tuur en Nilou in Cyclomax: ze willen dat we vaker voor de fiets kiezen om van hun stad, en van de hele wereld, een groene, veilige en fijne plek maken.

De hoofdpersonages zijn twee opkomende jonge acteurs. De Oost-Vlaamse Tuur De Baere is bij het grote publiek bekend als “De kleine man” die actualiteit becommentarieert in De ideale wereld.

Voor de Brusselse Nilou Hemat betekent Cyclomax haar eerste acteerervaring, maar zeker niet haar laatste. Zo is ze volgend jaar te zien in de nieuwe Vlaamse jeugdfilm De gebroeders Schimm.
Regisseur Daniel Lambo kiest zijn filmprojecten wel vaker op basis van een sociaal engagement. Met Ademloos, een pakkende documentaire over de strijd van individuen tegen de machtige asbestindustrie, won hij de Ensor voor Beste Documentaire Film.

Check tijdens de zomervakantie elke dinsdag de Instagram-account van JEF. Bij de lancering van elk nieuw level, levert een lid van de cast telkens een inleidend filmpje.

Vanaf 1 juli bekijk je hier elke woensdag gratis een nieuwe aflevering. Vanaf september kan je de hele serie bingewatchen.

 

 

Bekijk ook

Belgisch producent eert Ennio Morricone met documentaire!

Gisteren overleed Ennio Morricone, één van ’s werelds beroemdste filmcomponisten. Peter De Maegd van Potemkino …