Eerste vooruitblik op ‘De Collega’s 2.0′

40 jaar na de iconische tv-reeks ‘De Collega’s’ starten in mei 2018 de opnames van ‘De Collega’s 2.0′, een nieuwe langspeelfilm gebaseerd op het concept van de legendarische Collega’s, die vochten tegen de sleur van het ambtenarenbestaan. Als voorsmaakje nam Jan Verheyen, de regisseur van de film, alvast een teaser op. 
Het idee kwam van Ben Segers, acteur en fervent verzamelaar van ‘De Collega’s’.  Tijdens een treinreis naar Nederland met producenten Geoffrey Enthoven en Mariano Vanhoof van Fobic Films, kwam Bens’ tijdloze en oprechte bewondering voor ‘De Collega’s’ ter sprake.  Urenlang gooiden de heren duchtig met legendarische scènes en quotes naar elkaar.  De goesting was gezet.  Pas op de terugreis ontdekten ze dat ‘De Collega’s’ in 2018 net 40 jaar zal bestaan.  Dit schreeuwde naar een comeback, een remake, what’s in a name…

De ambitie voor ‘De Collega’s 2.0’ is het grote aantal fans van de originele serie samenbrengen met een nieuwe schare fans.

Er zal dan ook met een volledige nieuwe cast gewerkt worden.  Ben Segers neemt alvast de rol van Freek Van Praet op zich (= personage van Jean De Pesser in de originele serie), de overige cast wordt spoedig bekend gemaakt.  Ook de oorspronkelijke collega’s zullen als snoepjes op een taart te zien zijn in de film.  Acteurs Bob Van Der Veken, René Verreth, Nellie Rosiers, Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Agnes De Nul, Nora Tilley en Johny Voners zijn alvast van de partij.

Kwalitatief erfgoed snakt naar ervaring en vakkennis en zo werd al heel snel regisseur Jan Verheyen aan boord gehaald teneinde de legendarische collega’s van onder het stof te halen en nieuw leven in te blazen.  Het scenario werd geschreven door twee jonge wolven, Sam Fierens en Mathias Pagnaer.

Synopsis: De collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Extreem gemotiveerd en met slogans gehaald uit een fout Amerikaans handboek wil hij een frisse wind door de groep laten waaien. Zijn idee: een gezamenlijk teambuilding-weekend…

‘De Collega’s 2.0’  is een productie van Fobic Films (‘Hasta La Vista’, ‘Auwch!’, ‘#hetisingewikkeld’), in coproductie met VTM en de stad Mechelen.  De film geniet steun van het Telenet Stap, Creative Europe Media en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en wordt vanaf 12 december 2018 in de Belgische bioscopen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

 

Bekijk ook

We Love Cinema Days!

Ook zin in een gigantische portie cinema? Geniet met BNP Paribas Fortis van de We …