Home / Nieuws / Interviews / Eline Kuppens herkent zich in ‘Weekend aan Zee’

Eline Kuppens herkent zich in ‘Weekend aan Zee’

Ze was piepjong, compleet onbekend nog en lag naakt met Matthias Schoenaerts te rollebollen nog voor de begintitel verscheen, toen ze haar filmdebuut maakte in ‘Linkeroever’, de debuutfilm van Pieter Van Hees, een regisseur die toen zelf niet meer zo jong was.  Intussen is Eline Kuppens zelf 29 en haar vroegere tegenspeler een ster.  Binnenkort maakt ze haar debuut als moeder.  Ze heeft daarvoor al eens mogen oefenen in haar nieuwste film, waar ze moeder is van het kind van Michaël Pas.

 

 

Als actrice was ze de voorbije jaren vooral in het theater aan het werk. Als ze al eens een film draaide, dan was het zoals haar eerste, het werk van een rijpe debutant.  Zoals haar tweede, ‘Quichote’s Eiland’ van Didier Volckaert.  En nu loopt in de zalen de film ‘Weekend aan Zee’, van nog een andere rijpe debutante, Ilse Somers.  Een film die er vlot ingaat bij het brede publiek.  Na één week zijn al 30.000. mensen de kassa gepasseerd.  Zou producer Viviane Vanfleteren dan toch haar wens in vervulling zien gaan, toen ze hardop droomde van 150.000. toeschouwers?  Wij hadden een gesprek met Eline Kuppens, een aangename vlotte gesprekspartner.  Kijk en luister mee.  Klik op de rubrieken hieronder en u ziet en hoort haar antwoorden.

Herkent u zich als vrouw in het verhaal van ‘Weekend aan Zee’?

Is ‘Weekend aan Zee’ niet een ongewoon commerciële film naar uw normen?

Denkt u dat er echt zoveel volk komt kijken als Viviane hoopt?

Aan welk project werkt u met Maaike Neuville?

 

 

We hebben het natuurlijk eerder over ‘Weekend aan Zee’ gehad.  En ook die rubrieken kan je hier uiteraard nog raadplegen.  Zoals daar zijn :

Marieke Dilles en Ilse Somers over ‘Weekend aan Zee’

– Interviews op de set

– Vrouwen enthousiast

– De trailer van de film

U krijgt hier de komende dagen nog andere betrokkenen aan het woord.  Maar kijk vooral ook eens naar ‘Het Witte Doek’, het korte bioscoopjournaal dat momenteel ook in de Vlaamse bioscopen te zien is. Daarin ziet u onder meer regisseuse Ilse Somers en actrice Eline Kuppens.  U hoeft er niet speciaal voor naar de bioscoop. Het journaal is ook te bekijken op Cinevox : KLIK HIER

 

Bekijk ook

Peter-Van-Den-Begin-Cinevox

The Barefoot Emperor haalde 25e festivalselectie!

Op vrijdag 25 september opent The Barefoot Emperor het Odessa Film Festival in Oekraïne. Voor het …