Home / Nieuws / Binnenkort / Emilie Verhamme pakt uit met een langspeelfilm : ‘Eau Zoo’

Emilie Verhamme pakt uit met een langspeelfilm : ‘Eau Zoo’

Emilie Verhamme is nog piepjong.  En pakt hier toch al uit met een langspeelfilm.  Ze behoort tot de generatie die we misschien als ‘De Ongeduldigen’ moeten bestempelen.  Vroeger werd aangenomen dat je moest wachten, wachten tot je rijp was om een langspeelfilm te draaien, tot er een budget was.  Maar evenzeer valt er wat te zeggen voor ‘De Ongeduldigen’.  Ze doen het.  Ze doen ervaring op.  Ze maken films die een drive hebben die ‘rijpere’ cinema vaak tekort komt.  En als ze het nu al kunnen, wat mogen we dan niet allemaal van hen verwachten eens ze ‘rijp’ zullen zijn. Emilie Verhamme komt hier zowat uit het niets aanzetten met ‘Eau Zoo’, een langspeelfilm die ze in Frankrijk heeft gedraaid.  Met heel weinig geld, het geld dat ze kreeg voor de VAF Wildcard die ze overhield aan ‘Tsjernobyl Hearts’.

Emilie Verhamme is natuurlijk al lang geen onbekende meer voor wie geregeld Cinevox volgt.  Zoals het in de programmagids van het Film Fest Gent staat : Ze zat nog maar in haar tweede jaar aan filmschool Sint-Lukas toen ze met haar kortfilm ‘Cockaigne’ geselecteerd werd voor de officiële competitie van het filmfestival van Cannes. Met haar eindwerk ‘Tsjernobyl Hearts’ won ze een VAF Wildcard.

Die film gaat over twee adolescenten op een eiland, die trachten te ontsnappen aan gesloten maatschappij waarin het niet makkelijk opgroeien is.

KLIK HIER om de eerste teaser te bekijken

KLIK HIER en hoor Patrick Duynslaegher bezig over ‘Eau Zoo’

Zie ook :

Emilie Verhamme in een interview nav haar selectie in Cannes met ‘Cockaigne’

Emilie Verhamme (samen met Michael Van Ostade) na het winnen van een VAF Wildcard

Emilie Verhamme over 2013

Bekijk ook

Deze Vlamingen hebben een nominatie te pakken voor Les Magritte du Cinéma

Vrijdag werden in Brussel door de Académie André Delvaux de nominaties bekendgemaakt voor de negende …