Eric Goossens over Where Is Anne Frank!

© Robin Van Kerckhoven

De animatiefilm Where Is Anne Frank van Ari Folman, geproduceerd en geanimeerd door het Vlaamse productiehuis Walking The Dog, is vanaf 15 december te zien in de zalen.

Where Is Anne Frank borduurt voort op het iconische verhaal van Anne Frank en brengt haar denkbeeldige vriendje Kitty tot leven. Het is de eerste film voor een jong publiek van Ari Folman, die internationaal vooral bekend is van Waltz With Bashir (2008), een animatie-documentairefilm over de Israëlisch-Libanese Oorlog van 1982 die genomineerd werd voor de Oscars.

Where Is Anne Frank ging eerder dit jaar in wereldpremière op het Festival van Cannes, bij ons was de film te zien op het voorbije Film Fest Gent. Een belangrijk deel van het animatiewerk voor deze film werd uitgevoerd in Vlaanderen, in de studio van Walking The Dog. Het productiehuis van Eric Goossens en Anton Roebben heeft zich de afgelopen jaren stevig op de kaart van de internationale filmindustrie gezet.

In 2018 waren ze als Vlaamse coproducent betrokken bij Another Day of Life, de hybride film van Raúl de la Fuente en Damian Nenow die net als Where is Anne Frank in wereldpremière ging in Cannes en later dat jaar de European Film Award in de categorie Animatie wegkaapte. Walking The Dog was ook betrokken bij de internationale coproductie The Night Dad Brought Us Home (2018) van Steffan Strandberg en werkte als animatiestudio mee aan Ari Folmans vorige film, de sciencefictionfilm The Congress(2013).

Where Is Anne Frank is een internationale coproductie tussen België, Luxemburg, Israël, Nederland en Frankrijk, met Walking The Dog als Vlaamse partner. Sales agent Wild Bunch vertegenwoordigt de titel internationaal.

Op 15 december brengt distributeur Cinéart de film uit in de Belgische zalen.

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …