Home / Nieuws / ‘FC De Kampioenen 4’ deinst nergens voor terug

‘FC De Kampioenen 4’ deinst nergens voor terug

Zondagochtend 2 maart – de dag van de grote carnavalsstoet te Aalst – wordt de pers om tien uur stipt in parochiezaal ‘Heilige Hartkring’ verwacht. Daar worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de allereerste draaidag van ‘FC De Kampioenen 4: Viva Boma!’ Het grote onbekende van wat straks komen zal, houdt iedereen bezig. De spanning is voelbaar!

Bij aankomst blijken enkele camera-assistenten en D.O.P Lou Bergmans (‘Marina’, ‘De indringer’, ‘De hel van Tanger’) druk in de weer met het uitpakken en testen van een drietal digitale filmcamera’s. Andere crewleden rollen kledingrekken vol kleurrijke carnavalskostuums naar binnen. Nog weer andere halen ondefinieerbare decorattributen uit kartonnen dozen. En de horde kleedsters, kappers en visagistes heeft de handen vol om de acteurs die als eerste op het appel verschenen te preppen voor deze grootste dag: de eerste draaidag van ‘FC De Kampioenen 4: Viva Boma!’

An Swartenbroekx (Bieke Crucke), die tevens meeschreef aan het scenario, zit met grote krulspelden in haar bruine lokken op een kappersstoel en staat ons, terwijl ze wordt geschminkt, graag te woord. Iets verderop krijgt Niels Destadsbader (Ronaldinho) een snor opgeplakt en Johny Voners (Xavier Waterslaeghers) loopt met rubberen tieten en een grote, paars fluorescerende bril rond. Jacques Vermeir is helemaal klaar om wederom in de huid van de beruchte DDT, ofte Dimitri De Tremmerie, te kruipen, terwijl Loes Van den Heuvel (Carmen Waterslaeghers) zonder tegenstribbelen in een cheerleaderkostuum met dito pauwenstaart in Brazilero-kleuren wordt gehesen. Bab Buelens (‘Familie’, Professor T.’) verheugt zich erop in de nabije toekomst de nieuwe ‘love intrest’ van Ronaldinho te worden en Jaak Van Assche zit erbij en kijkt ernaar. Toch vindt hij het spannend om de sfeer van het Aalsterse carnaval na dertig jaar nog eens op te snuiven.

Opnieuw heeft Jan Verheyen (‘Dossier K.’, ‘Zot van A’, ‘De collega’s 2.0’) voor de regie getekend, wat hij eerder ook al deed voor FC De Kampioenen 2 & 3.

Dit keer wordt de film niet in het exotische Zuid-Afrika noch in het broeierige Thailand gedraaid, maar wel tijdens de bandeloze en dolkomische carnavalsdagen te Aalst.

Zo dadelijk moeten de shots met ‘productionvalue’ worden gedraaid. De tienduizenden mensen die langs de zijlijn meefeesten terwijl de carnavalsstoet passeert, moeten in beeld worden gebracht. De cast en de figuranten zullen over drie praalwagens worden verdeeld, die speciaal voor deze productie werden gebouwd. En als de weergoden hen gunstig gestemd zijn, zullen zij niet worden uitgeregend. Nochtans wordt dit de laatste dagen op alle zenders voorspeld. En hoe de Aalsterse feestneuzen op De Kampioenen zullen reageren, straks als zij hen in het vizier krijgen, valt nog af te wachten. Naarmate het uur van vertrek nadert, stijgt de spanning.

(SvG)

 

 

Bekijk ook

Cesar-Diaz-Cinevox

‘Nuestras Madres’ van de Belgische/Guatemalaanse regisseur César Diaz, wint de SACD prijs op La Semaine de la Critique in Cannes

Op 22 mei werden de prijzen van La Semaine de la Critique in Cannes uitgereikt. …