FC De Kampioenen hebben nu ook een filmaffiche

De voorbije maanden werd in Frankrijk, in Belgisch Luxemburg en in Vilvoorde de langverwachte langspeelfilm gedraaid van De Kampioenen : ‘FC De Kampioenen : Kampioen zijn blijft plezant!’ Wij waren een dagje op de set en konden ons er inderdaad van vergewissen dat het allemaal bijzonder plezant oogde.  De regisseur die de recentste seizoenen van de serie draaide, en mee het scenario had helpen schrijven, Johan Gevers, had intussen plaats moeten ruimen voor Eric Wirix, producent van de serie die eerder verschillende afleveringen van de serie ‘Aspe’ had gedraaid.

De film komt uit op 18 december en neemt de bekendste Vlaamse voetbalploeg mee naar Frankrijk, waar ze een vriendenmatch gaan spelen tegen een gelijkaardig ploegje dat in handen is van een rijke vriend van Balthazar Boma.  Dat achter die grote snor van hem een onbetrouwbaar sujet schuilgaat, wisten we al lang.  En hier bevestigt hij weer zijn slechte faam.  Hij wil zijn ploeg nogmaals verkopen.  Dat is het verhaal van Boma, maar zo hebben alle bekende personages hun verhaallijn : Carmen geraakt niet makkelijk ter plekke, Fernand heeft voor vervoer gezorgd en voor een extra-passagier… Het is nu al duidelijk dat ze heel wat zullen beleven.

Op een trailer is nog wachten, maar de affiche is klaar. En die verklapt ons onder meer dat Ian Mariën de muziek voor zijn rekening neemt en dat Jan Goossen de montage doet. U ziet er ook de namen van de hele cast.  Ook de mensen die niet staan afgebeeld op de affiche : Mike Verdrengh, Joyce Beullens, Amid Chakir en Mourade Zeguendi.

Zie ook :

Hans Oosterlinck zorgt voor het vervoer van De Kampioenen

Walter Verhoeven zorgt voor de beestjes in De Kampioenen-film

 

Bekijk ook

Bekijk La dernière tentation des Belges!

La dernière tentation des Belges van enfant terrible Jan Bucquoy is nu beschikbaar op myLum. …