Home / Nieuws / In de zalen / ‘FC De Kampioenen 3 – Forever’ gaat over het half miljoen en Punt deelt nog wat schoppen uit

‘FC De Kampioenen 3 – Forever’ gaat over het half miljoen en Punt deelt nog wat schoppen uit

In zijn typische stijl kondigt ‘lonesome cowboy’ Marc Punt van Independent Films aan dat ‘FC De Kampioenen – Forever’ gisteren de kaap van het half miljoen toeschouwers voorbij ging.  Typisch, in die zin dat hij het tegelijk niet kan laten hier en daar een sneer uit te delen.  Als hij aan dit tempo schoppen blijft uitdelen, dreigt hij zichzelf buitenspel te zetten. 

 Punt bestempelt het nieuws als “een flinke opsteker na de opmerkelijke terugval van het bioscoopbezoek voor Vlaamse films vorig jaar.”  En schopt daarmee even in de richting van het VAF en enkele collega-producenten.  En dan komen de de collega-distributeurs aan de beurt : “We benadrukken hier ‘betalende’ toeschouwers omdat collega-distributeurs van Vlaamse films  in persberichten wel eens de ‘gratis’, ‘gesponsorde’ en ‘betaalde’ toegangskaarten op een hoopje durven gooien.”  En tenslotte haalt hij nog eens uit naar de verdeler van ‘Het tweede gelaat’ en de regisseur van die film, zijn goeie vriend Jan Verheyen, met wie hij jarenlang aan het hoofd stond van Independent Films en grappig genoeg ook dezelfde man die ‘FCDK3’ : “FCDK 3 is met grote voorsprong de best bezochte Belgische film van 2017 met al meer dan 2.5 keer het aantal toeschouwers van de nummer 2 (‘Het tweede gelaat)’,” aldus nog Marc Punt.  “FCDK 3 loopt nog verder in alle Vlaamse steden,” besluit hij.  Hij sluit af met de melding ‘Einde persbericht’ en voegt er nog aan toe  : @ Jeroen Struys/De Standaard: er is ook een vereenvoudigde versie van dit persbericht verkrijgbaar. Die laatste sneer is een nieuwe uithaal naar de journalist die een volgens Punt een vorig persbericht helemaal verkeerd interpreteerde.  Marc Punt en de pers, het zullen nooit dikke vrienden worden.  Maar als je wint, heb je altijd vrienden, zo zongen Herman Brood en Henny Vrienten jaren geleden al.  Hopelijk voor Punt blijft het mooie liedje nog lang duren.

De woede van Marc Punt vloeit deels voort uit het feit dat hij zich als regisseur en/of producent en/of scenarist van films als ‘Frits en Franky’, ‘Frits en Freddy’, ‘Bowling Balls’ en ‘Pippa’ en tv-series als ‘Matroesjka’s’ jarenlang misdeeld en miskend voelt door het VAF, de pers en de collega’s terwijl hij vaak de grote massa wist aan te spreken.

 

‘FC De Kampioenen 3 – Forever’ is een film van Jan Verheyen, geproduceerd door Eric Wirix en Tine De Meulenaere, met naast de voltallige FC De Kampioenen-cast ook Jacques Vermeire, Carry Goossens en Aminata Demba. Het is een productie van Skyline Entertainment voor De Mensen in samenwerking met Eén, Telenet, Gardner & Domm en met de steun van Screen Flanders. ‘FCDK 3’ wordt verdeeld door Independent Films.

zie ook : 

De Kampioenen scoren

Marc Punt zet recht wat volgens hem krom was

Jacques Vermeire wil nog wel een vierde film doen

Jacques Vermeire is tevreden over ‘FCDK3’

Aminata Demba over werken met de Kampioenen

Bekijk ook

Twee premières in één klap!

Woensdag waren er op het Film Fest Gent twee premières, van I am Greta met klimaatactivisten …