Home / Nieuws / Varia / ‘FC De Kampioenen’ overschrijdt de kaap van de 300.000. toeschouwers in nog geen 2 weken

‘FC De Kampioenen’ overschrijdt de kaap van de 300.000. toeschouwers in nog geen 2 weken

Terwijl de pessimistische berichten de laatste weken het nieuws beheersten over hoe de Vlaamse bioscoopgangers geen tickets meer kopen voor films van bij ons, valt net het triomfantelijk persbericht binnen van Independent Films dat ‘FC De Kampioenen : Forever’ sinds de release van de film op 20 december maar liefst 309.000. kijkers naar de kassa heeft gelokt. Dat is nu al genoeg voor de prent die door Jan Verheyen werd geregisseerd om de eerste plaats op de kijkers top-10 van de best bezochte Vlaamse films in te palmen.  Op 2 staat een andere film die door Verheyen werd gemaakt : ‘Het tweede gelaat’, die intussen goed was voor meer dan 200.000. tickets. Nooit voorheen wist een regisseur in één en hetzelfde jaar de twee eerste plaatsen in de kijkers-toptien te bekleden. 

‘FC De Kampioenen 3 – Forever’ redt de meubels voor de Vlaamse film’ is de titel van het persbericht van Independent Films, dat als volgt verdergaat :’De populariteit van de Vlaamse film kreeg in 2017 spijtig genoeg harde klappen. Gelukkig zorgde FC De Kampioenen Forever’, de derde Kampioenenfilm, op de valreep nog voor een hoopvol lichtpunt, zodat het Vlaams Audiovisueel Fonds haar statistieken toch nog een klein beetje kan opsmukken.’  Een uithaal wellicht van Marc Punt, zaakvoerder van Independent Films, die als regisseur zelf traditioneel verstoken blijft van enige VAF-steun en met zijn ‘Frits & Freddy’, ‘Frits & Franky’, ‘Bowling Balls’ en ‘Pippa’ gewoontegetrouw een plek binnen de top-10 inneemt met de films die hij zelf produceert en meestal ook regisseert. Ook ‘FC De Kampioenen’ moest het zonder steun stellen.

De film overschreed gisteren de kaap van de 300.000 betalende toeschouwers. De teller stond na de laatste vertoningen van 2017 op 309.000. ‘FCDK 3’ is daarmee met grote voorsprong de best bezochte Vlaamse film van 2017. Opmerkelijk daarbij is dat de film de voorbije dagen overal in Vlaanderen zelfs veel beter scoorde dan ‘Star Wars – The Last Jedi’.

De Vlaamse bezoekerscijfers volstaan zelfs om ‘FCDK 3’ deze week op de eerste plaats van de Belgische Top 10 te brengen, dus voor ‘Star Wars’ die in heel België loopt en dat aan hogere ticketprijzen.  ‘FCDK 3’ loopt nog verder in alle Vlaamse steden.

 

‘FC De Kampioenen 3 – Forever’ is een film van Jan Verheyen, geproduceerd door Eric Wirix en Tine De Meulenaere, met naast de voltallige FC De Kampioenen-cast ook Jacques Vermeire, Carry Goossens en Aminata Demba.

Het is een productie van Skyline Entertainment voor De Mensen in samenwerking met Eén, Telenet, Gardner & Domm en met de steun van Screen Flanders. ‘FCDK 3’ wordt verdeeld door Independent Films.

 

Zie ook : 

Jacques Vermeire is tevreden over ‘FC De Kampioenen – Forever’

Aminata Demba over haar ervaringen bij ‘FC De Kampioenen’

 

Bekijk ook

Peter-Van-Den-Begin-Cinevox

The Barefoot Emperor haalde 25e festivalselectie!

Op vrijdag 25 september opent The Barefoot Emperor het Odessa Film Festival in Oekraïne. Voor het …