Felix Van Groeningen strikt Steve Carell voor ‘Beautiful Boy’

Het was al een tijdje dat hij er zat op te broeden en hij heeft in alle stilte voortgebroed, maar zie, het is zover : Op 27 maart start Felix van Groeningen met de opnames van de film ‘Beautiful Boy’. De film is gebaseerd op ‘Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction’, de memoires van bestsellerauteurs David Sheff en Nic Sheff. ‘Beautiful Boy’ is van Groeningens eerste Amerikaanse film. Straf ook dat Felix er in geslaagd is om zijn eigen Vlaamse DOP, Ruben Impens, en zijn monteur Nico Leunen mee te nemen.  Natuurlijk ook geen groentjes meer, die heren, beiden hebben internationale ervaring.

‘Beautiful Boy’ vertelt het verhaal van een vader die machteloos toeziet hoe zijn zoon kampt met een crystal meth-verslaving en het gevecht dat hij voert tijdens zijn ontwenningsperiode. Het scenario werd geschreven door Felix van Groeningen en Luke Davies.

De financiering en distributie is in handen van Amazon Studios dat daarmee opnieuw bewijst te geloven in de toekomst van auteurscinema. De film wordt geproduceerd door Plan B, het productiehuis van Brad Pitt, dat recent scoorde met kwaliteitsvolle films (o.a. ‘Moonlight’, ‘The Big Short’, ‘Selma’, ‘Twelve Years A Slave’).

Felix: “ Ik heb echt lang uitgekeken naar deze nieuwe spannende stap en kan het bijna niet geloven dat het nu eindelijk zo ver is. Het verhaal heeft me van de eerste minuut ontroerd, de hoofdacteurs zijn fantastisch en ik word omringd door de juiste mensen dus ik kijk er heel erg naar uit!”

Steve Carell, bekend van de Amerikaanse versie van de tv-reeks “The Office”, en van recente films als “Foxcatcher” en “The Big Short”, speelt de rol van de vader. Timothee Chalamet, bekend van “Interstellar”, de tv-serie “Homeland” en “Call me by your name” van Luca Guadagnino (recent zeer lovend onthaald op het Sundance festival), vertolkt de rol van de zoon.

De film wordt gedraaid op locatie in Los Angeles en San Francisco. Ruben Impens, Felix’ vaste Director of Photography, gaat mee om de film in beeld te brengen. Nico Leunen zal de montage doen.

Het is nog niet bekend wie de film in België verdeelt en evenmin wanneer de film in de zaal komt.

Afgelopen weekend werd bekend gemaakt dat Belgica, de vijfde film van Felix van Groeningen, een Magritte-award won voor Beste Vlaamse Film van 2016.

Zie ook :

Felix Van Groeningen gaat film maken voor productiemaatschappij Brad Pitt

‘Belgica’ wint een Magritte

Bekijk ook

Ruth Beeckmans over Aller/Retour!

Aller/Retour ging al in avant-première op Filmfestival Oostende op 02/02, vanaf vandaag is de film te …