FFG Talkies met Anthony Nti!

Op 17 februari gaat de jonge filmmaker Anthony Nti in gesprek met Patrick Duynslaegher in Bibliotheek De Krook. 

Film Fest Gent heeft zijn eigen talkshow. Maandelijks nodigen we jou uit voor een inspirerend gesprek over film. Gasten uit de brede film- en kunstwereld praten met filmkenner Patrick Duynslaegher over films die hun werk en leven beïnvloeden.

In de Talkies van februari gaat de jonge filmmaker Anthony Nti in gesprek met Duynslaegher. Nti is nog geen dertig maar was al heel dicht bij een Oscarnominatie. Zijn afstudeerfilm Da Yie, volledig gefilmd in Nti’s geboorteland Ghana, stond vorig jaar op de Academy Awards-shortlist voor Beste Kortfilm. Dat verhaal over een man die twee kinderen probeert te rekruteren voor een bende was ook goed voor de Publieksprijs op FFG2019 en de Grand Prix op het filmfestival van Clermont-Ferrand.

Drie jaar eerder was Nti met zijn bachelorfilm Boi al eens aanwezig op Film Fest Gent. De Antwerpse regisseur draait ook videoclips (voor bv. TheColorGrey) en tv-series (Hoodie, De Shaq). Momenteel werkt Anthony Nti samen met Chingiz Karibekov aan hun eerste langspeler, Postcard, gebaseerd op Chika Unigwe’s boek Fata Morgana over mensenhandel en prostitutie.

Reserveren voor de Talkies kan hier. Alle voorbije Talkies kan je beluisteren als podcast via Soundcloud of via je favoriete podcast app (Apple Podcast, Spotify). 

Bekijk ook

Vlaamse feestdag met 11 filmparels van bij ons!

Streamz viert de Vlaamse feestdag met 11 filmparels ‘van bij onz’. De straffe selectie zal vanaf …