FFO Throwback: Sien Eggers krijgt Lifetime Achievement Award en ster!

Zoals elk jaar eerde het Filmfestival Oostende ook afgelopen editie enkele gevierde figuren uit de Belgische cinema. Eén daarvan was dit jaar Sien Eggers, die onsterfelijk werd door rollen in onder meer televisiereeksen Het Eiland, In De Gloria en Eigen Kweek. Ze kreeg een Lifetime Achievement Award en een ster op de Zeedijk.

“Het is nog niet gedaan”, klonk Sien Eggers strijdvaardig bij het in ontvangst nemen van haar ‘meneerke’, zoals ze de Lifetime Achievement Award die ze ontving zelf omschreef. Die werd haar overhandigd door Minister van Media Benjamin Dalle. Eggers zelf vertelde over haar passie voor verhalen vertellen: “Ik hoop dat ik het nog lang zal mogen doen”.

De sterlegging van Sien Eggers vond plaats in aanwezigheid van tientallen fans van de actrice en in bijzijn van Peter Craeymeersch. Regisseur Jan Eelen, met wie Eggers in het verleden vaak samenwerkte, kon er niet bij zijn. Hij schreef wel een brief die door Craeymeersch werd voorgelezen. Daarin bedankte Eelen de actrice voor al hun samenwerkingen. Sien speelde mee in o.a. In de gloria, Het Eiland, Van vlees en bloed en De ronde.

Sien Eggers kennen we voornamelijk als televisie-icoon, maar ze speelde ook mee in onder meer films De Indringer (Frank Van Mechelen) en De Familie Claus (Matthias Temmermans). Daarnaast leende de actrice ook haar stem uit aan de Vlaamse versie van Dory uit Pixar-film Finding Nemo.

Bekijk ook

Cinevillepas gelanceerd!

De Cinevillepas is gelanceerd in drie onafhankelijke bioscopen in Brussel en anderen volgen binnenkort. De …