Fien Troch in jury van de Orrizonti-sectie op het Filmfestival van Venetië

BRUSSEL / VENETIË, 23 JULI 2017. De organisatoren van het Internationaal Filmfestival van Venetië hebben de samenstelling van de vier jury’s van de 74e editie van de Mostra voorgesteld: Venezia 74, Orizzonti, Luigi De Laurentiis prijs voor Beste Debuut Film en Venice Virtual Reality. Fien Troch zal samen met zes andere internationale filmmakers zeven prijzen weggeven van de Orizzonti sectie. Vorig jaar won Troch in diezelfde sectie de prijs voor Beste Regie met haar film ‘Home’.

Fien Troch over de kans om lid te zijn van de Orizzonti jury: “Het is een grote eer om te zetelen in deze jury van het filmfestival van Venetië, nog steeds een van de grootste festivals ter wereld. De wereldpremière van ‘Home’ daar kunnen beleven en daarna meteen ook een prijs in ontvangst nemen was een geweldige kans. Om dan dit jaar terug te komen en het werk van andere filmmakers te belonen, zal ongetwijfeld een even waardevolle ervaring zijn.”

Naast de Italiaanse juryvoorzitter Gianni Amelio en Fien Troch zelf zitten de filmmakers Rakhshan Banietemad, Ami Canaan Mann, Mark Cousins, Andrés Duprat en Rebecca Zlotowski in de Orizzonti jury. Zij zullen de prijzen voor Beste Film, Beste Regisseur, Jury Prijs, Beste Acteur, Beste Actrice, Beste Scenario en Beste Kortfilm weggeven. Eerder werd al bekend gemaakt dat Annette Bening de juryvoorzitter is van de officiële selectie van het Filmfestival van Venetië dit jaar. De 74ste editie van het Filmfestival vindt plaats van 30 augustus tot 9 september.

Zie ook : 

Fien Troch wint in Venetië

Fien Troch vertelt ons waarom we ‘Home’ moeten zien

Fien Troch over de toegankelijkheid van ‘Home’

Fien Troch is heel trots op haar jonge acteurs

Fien Troch heeft een film gemaakt met mensen van vlees en bloed

Fien Troch en de muziek van ‘Home’

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …