Home / Nieuws / Varia / Filip Peeters en Hilde Van Mieghem aan de zijde van Monica Bellucci en Ben Kingsley in ‘Spider in the Web’

Filip Peeters en Hilde Van Mieghem aan de zijde van Monica Bellucci en Ben Kingsley in ‘Spider in the Web’

Antwerpen – 22 maart, 2018: ‘Spider in the Web’ met Academy Award winnaar Ben Kingsley (‘Sexy Beast’, ‘Gandhi’, ‘Schindler’s List’), Monica Bellucci (‘Spectre’, ‘Malèna’, ‘Irreversible’), Itay Tiran (‘Demon’, ‘Foregiveness’) en Belgische acteurs Filip Peeters (‘Loft’) en Hilde Van Mieghem (‘Smoorverliefd’) startte maandag 19 maart de opnames in Antwerpen, dat meldt Belgische producent Ciné Cri de Coeur onder leiding van Jacqueline de Goeij.

Regie is in handen van Israëlisch regisseur, Eran Riklis (‘The Syrian Bride’, ‘Lemon Tree’, ‘Dancing Arabs’).

Ben Kingsley (foto Jeff Vespa)

Jacqueline de Goeij, producer Ciné Cri de Coeur: “We zijn zeer verheugd deze film met zowel internationaal als Belgisch talent te produceren in België. Cruciaal hierbij zijn het Belgische Tax Shelter-systeem en de steun van BNP Paribas Fortis die voor ons de Tax Shelter verzorgd. Alle locaties bevinden zich in Antwerpen en omgeving en het verhaal van de film speelt zich grotendeels in Vlaanderen en Brussel af.

‘Spider in the Web’ vertelt het verhaal van Mossad spion Adereth (Ben Kingsley) die aan de vooravond van zijn pensioen aan een laatste geheime missie door België en Nederland begint. Een poging om zijn verleden af te schudden biedt zich aan wanneer Adereth een link naar de onderwereld van chemische wapenverkoop aan het Midden Oosten ontdekt. Zijn doelwit, de raadselachtige Angela (Monica Bellucci), zijn oversten die zijn methoden in vraag stellen en de jonge Mossad agent Daniel (Itay Tiran) in zijn kielzog, vertroebelen zijn missie. Adereth komt terecht in een web van verraad en bedrog. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten, speelt zich af in het hedendaagse Europa en  werd geschreven door Gidon Maron (IL) en Emmanuel Naccache (IL).

Eran Riklis, director: “Spider is een intiem verhaal met de complexiteit van vertrouwen, loyaliteit en verraad als rode draad. Deze hedendaagse thriller legt universele thema’s als zelfontdekking en identiteit bloot, in een setting die de huidige geopolitiek weerspiegelt. Ik ben erg vereerd om een ​​zeer getalenteerde internationale cast en crew te leiden en om de Belgische en Nederlandse locaties, cultuur en gastvrijheid te verkennen “.

Internationale acteurs Itzik Cohen (‘Fauda’), Filip Peeters (‘Loft’), Hilde Van Mieghem (‘Smoorverliefd’), Marcel Hensema (‘Black Widow’), Makram Khoury (‘Homeland’), Wouter Van Lierde (‘Stille Waters’) , Rick Nicolet (‘Vrouwenvleugel’), Luk Wyns (‘Crimi Clowns’), Arnost Kraus (Westenwind), Ali Kifteci (‘Flikken Maastricht’), Nouredinne Farihi (‘Chausse d’Amour’), Jonas Leemans (‘Beau Séjour’), Brecht Dael (‘Silent Campine’), Mathijs Scheepers (‘Spitsbroers’), Begir Memeti (‘Wolven’), Abigail Abraham (Spitsbroers) en Florian Westerhoff (‘A Better Life’) vervoegen Ben Kingsley, Monica Bellucci en Itay Tiran.

Het productieteam wordt geleid door cineast Richard Van Oosterhout (‘Little Black Spider’, ‘Love & Friendship’), production designer Merijn Sep (‘A Quiet Passion’), montage door Jessica De Koning (‘The Surprise’).

‘Spider in the Web’ filmt van 19 maart tot 11 mei 2018 op verschillende locaties in Antwerpen, Gent en Rotterdam.

Michael Sharfshtein van Topia Communications (IL) en Eran Riklis produceren samen met Jacqueline de Goeij voor Ciné Cri de Coeur (BE). Coproducenten zijn Eyal Edery voor Dragocom (PT), Sabine Brian voor NL Film en Moshe en Leon Edery voor United King Films (IL). Executive producers zijn Ira Riklis, Dana Lustig en Fabien Westerhoff. Film Constellation (VK) is co-producent en sales agent. BNP Paribas is verantwoordelijk voor de Tax Shelter-financiering.

Bekijk ook

Kevin Janssens in ‘film’ van Jonas Govaerts!

De ‘trailer’ van Van Ranst werd vandaag losgelaten door Humo, geregisseerd door Jonas Govaerts en …