Film Fest Gent pakt uit met eerste Vlaamse titel voor het festival

Cinevox is een filmsite en beperkt zich in de mate van het mogelijke tot het rapporteren over film, omdat het grote scherm nu eenmaal meer te bieden heeft dan het kleine, maar het gezegde leerde het ons al : wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.  En ‘Tabula Rasa’ mag dan voor het kleine scherm bedoeld zijn, het zijn allemaal grote namen die er aan vast zitten. Mensen die we kennen van de bioscoop.  Dat ze samen iets hebben gemaakt dat net dat ietsje meer is, blijkt ook al uit de aankondiging van het Film Fest Gent.  ‘Tabula Rasa’ is de eerste titel uit de selectie van het 44ste Film Fest die nu al wordt bekend gemaakt. De eerste twee afleveringen zullen er te zien zijn in de sectie ‘Serial Madness’. Het Film Fest loopt van 10 tot 20 oktober.

Vandaag werd de gloednieuwe internationale trailer van de Eén-reeks ‘Tabula rasa’ voorgesteld in Parijs, op de achtste editie van het internationaal gerenommeerde Franse televisiefestival Séries mania. Veerle Baetens vertolkt de hoofdrol in deze productie van Caviar en schreef samen met showrunner Malin-Sarah Gozin (o.a. bekend van ondere andere ‘Clan’) en Christophe Dirickx (o.a. bekend van ‘De helaasheid der dingen’) mee aan het scenario. Het idee werd ontwikkeld door Malin-Sarah Gozin en Veerle Baetens.

 

Voor Baetens is dit de eerste keer sinds lange tijd dat ze terug op de Vlaamse televisie te zien zal zijn, na een hele reeks buitenlandse producties. De reeks werd geregisseerd door Jonas Govaerts (bekend van onder andere de film ‘Welp’) en Kaat Beels (bekend van onder andere ‘Beau Séjour’ en de film ‘Swooni’).

KLIK HIER om op de VRT-site de trailer te bekijken
Synopsis

 

De psychologische thriller ‘Tabula rasa’ vertelt het verhaal van een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak. Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor onder andere Stijn Van Opstal, Natali Broods, Peter Van den Begin, Gene Bervoets, Jeroen Perceval en Hilde Van Mieghem.

Het festival waarop de beelden in primeur werden voorgesteld, Séries mania, is al verschillende jaren het uitgelezen festival voor de nieuwste internationale tv-series en trends en wordt door meer dan 1.300 professionals en 40.000 tv-liefhebbers bezocht. Tabula rasa werd eerder al onder groot enthousiasme voorgesteld op het festival. Op de internationale markt werd dus al reikhalzend uitgekeken naar de eerste beelden. Met deze verbluffende trailer werd alvast een tipje van de sluier opgelicht en kunnen ook de Vlaamse kijkers genieten van een eerste blik. Hierna is het nog even wachten op het najaar voor meer beelden van de reeks.
‘Tabula rasa’ kwam tot stand dankzij de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en met de hulp van de Belgische Tax Shelter-maatregel. De reeks is een productie van Caviar, in co-productie met Eén en ZDF neo, en is ten vroegste in het najaar van 2017 te zien op Eén.

Bekijk ook

Close, Zillion en Roomies zijn de grote winnaars van De Ensors 2023!

Vanavond werden voor de dertiende keer De Ensors – de Vlaamse film- en televisieprijzen – …