Home / Cinejobs / Film Fest Gent zoekt nog werkkrachten voor zijn filmcrew
(foto Bart Bavegems)

Film Fest Gent zoekt nog werkkrachten voor zijn filmcrew

Elk jaar in oktober stelt Film Fest Gent ruim 100 langspeelfilms en 30 kortfilms voor uit de hele wereld. De afgelopen jaren wist het festival een publiek van ruim 130.000 toeschouwers aan te trekken. De 45e editie van Film Fest Gent is voorzien van 9 tot en met 19 oktober 2018. Opnieuw zal het festival ruime aandacht besteden aan filmmuziek, met onder andere de 18e editie van de World Soundtrack Awards op 17 oktober 2018. Om die hele organisatie in goeie banen te leiden, zet het festival een aantal vrijwilligers in, maar men doet er even goed een beroep op een reeks tijdelijke vaste werkkrachten om er de Festivalcrew te versterken. 

Van de Festivalcrew verwacht men meer dan van de vrijwilligers omdat je meer verantwoordelijkheden draagt. Daarnaast moet je het hele festival beschikbaar zijn: ‘s ochtends, ‘s middags én ‘s avonds. Als lid van de Festivalcrew leer je het festival van binnen en buiten kennen en speel je een cruciale rol in de organisatie. Het is de ideale manier om je CV te verrijken of van je schoolstage niet alleen een leerrijke maar ook een supertoffe ervaring te maken!

foto Bart Baevegems

Ieder Festivalcrewlid krijgt een unieke rol naargelang zijn of haar specialiteiten. Naast deze individuele verantwoordelijkheden bundelt de Festivalcrew ook steeds de krachten om andere diensten te ondersteunen bij verschillende uitvoerende taken: van flyers die nog moeten geplooid worden, het klaarzetten van materiaal in de zalen tot het begeleiden van journalisten bij interviews.

Bereid je voor op een intense werkperiode waarin je onvervangbare ervaring opdoet, nieuwe mensen leert kennen de adrenaline door je lijf zal voelen gieren. Wanneer je toch even tijd vindt om tijdens het festival uit te blazen kan je dat doen in een comfortabele cinemazetel met je toegangspas of door je gratis bonnetjes te consumeren in ons festivalcafé. Daarnaast zorgt Film Fest Gent er ook voor dat je niets tekortkomt en voorzien we je tijdens het festival van twee maaltijden per dag.

Bij een festival horen natuurlijk ook afterparty’s. Je krijgt toegang tot het afsluitende feest en zal ook hier en daar wat andere feestjes kunnen meepikken. Sleep is for the weak!

De werkzaamheden van de Festivalcrew lopen van half september tot en met eind oktober. Het festival zelf loopt van 9 tot 19 oktober: hou er rekening mee dat het werk tijdens die periode op volle toeren draait en dat we je dan op geen enkel moment kunnen missen.

Spreekt dit je helemaal aan? Neem een kijkje naar onderstaande functies en pick your favourite!

Solliciteren kan door een mailtje te sturen naar jobs@filmfestival.be

  •  PRODUCTIEASSISTENT / RUNNER

Doordat het festival over heel de stad neerstrijkt, gebeuren vele dingen tegelijkertijd op verschillende locaties in Gent. Als runner bezorg je het materiaal steeds op de juiste plaats op de juiste tijd.

De site van Kinepolis Gent wordt volledig omgetoverd tot Film Fest Gent-dorp. Hiervoor worden in de buurt verschillende parkeerzones voorzien. Jij leidt het parkeerverkeer in goede banen en zorgt ervoor dat iedereen weet waar hij moet staan. Jij staat in voor het coördineren van de parkings en het aansturen van het team parking stewards

Jouw kwaliteiten: je hebt een goed organisatorisch inzicht en steekt graag de handen uit de mouwen.
Je kent de stad en je bent in het bezit van rijbewijs B. Je bent flexibel en onvermoeibaar.

  • PRESS & INDUSTRY ONTHAAL

De pers is een cruciaal deel van het festival. Je bent het eerste aanspreekpunt voor pers, maakt journalisten wegwijs in het festival en bezorgt iedereen de juiste accreditatie. Je krijgt bovendien een opleiding waarin je leert werken met het ticketsysteem. Eens het festival bezig is, en de meeste mensen hun accreditatie ontvangen hebben,  zal je doorstromen naar de vliegende ploeg en / of locatieverantwoordelijke.

Jouw kwaliteiten: interesse in administratieve vaardigheden, communicatief, efficiënt en flexibel.

  • LOCATIEVERANTWOORDELIJKE

Sphinx, Studio Skoop, KASKcinema, Kinepolis: op elke festivallocatie hebben we een duo nodig om het festival ter plekke in goede banen te leiden. Je bent deeltijds locatieverantwoordelijke en je maakt deeltijds deel uit van de vliegende ploeg. Als locatieverantwoordelijke ben je het aanspreekpunt voor publiek en medewerkers, en zorg je ervoor dat publiekstromen en evenementen vlekkeloos verlopen. Je volgt de planning op en coördineert de vrijwilligers.

Jouw kwaliteiten: je bent een organisatorisch talent, hebt verantwoordelijkheidsgevoel, bent flexibel en doet er alles aan om een goede groepssfeer te creëren.

  • PROMOTIETEAM

Als lid van het promotieteam ondersteun je deeltijds de communicatie-afdeling, en maak je de overige tijd deel uit van de vliegende ploeg. Je denkt mee na over promotionele acties, maakt in team een verspreidingsplan op en voorziet het Gentse (culturele) landschap van affiches, flyers en programmabrochures. Je zorgt er dus voor dat iedereen in het Gentse weet dat het festival er weer zit aan te komen!

Jouw kwaliteiten: je bent communicatief en flexibel, maar vooral ook creatief en enthousiast.

  • VERANTWOORDELIJKE VRIJWILLIGERS

Je zorgt voor de inplanning en de coördinatie van de volledige ploeg vrijwilligers die instaan voor ticketcontrole en onthaal. Samen met de locatieverantwoordelijke zorg je er voor dat iedereen op een logische manier wordt ingepland en ondersteunt. Je bent overall verantwoordelijk voor de goeie zorgen naar de vrijwilligers toe.

Jouw kwaliteiten: je bent een organisatorisch talent, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en doet er alles aan om een goede groepssfeer te creëren.

Staan één of meerdere van deze dingen je op het lijf geschreven? Sta je te springen om samen met ons de beste editie van Film Fest Gent te realiseren? Stuur een mailtje naar jobs@filmfestival.be. Vermeld alvast je voorkeur en hang je cv in de bijlage!

Minimumleeftijd: 18 jaar
Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst (onbezoldigd) en bent verzekerd. Je zorgt zelf voor een eventuele verblijfplaats in Gent tijdens het festival.

foto Bart Baevegems

Bekijk ook

Myriam Van Imschoot zoekt een medewerker Distributie & Communicatie

OrganisatieLe Cadeau, een film van Myriam Van ImschootLE CADEAU is de eerste mid-length kunstfilm van …