Filmberoep in de kijker: Producenten!

Wat zou cinema zijn zonder de producenten? Cinevox ontmoette er één die gespecialiseerd is in de productie van tekenfilms: Eric Goossens van Walking The Dog.

Eric Goossens © Robin Van Kerckhoven

Het productiehuis, dat hij samen runt met Anton Roebben, heeft zich de afgelopen jaren stevig op de kaart van de internationale filmindustrie gezet. Where Is Anne Frank ging in 2021 in wereldpremière op het Festival van Cannes, bij ons was de film te zien op Film Fest Gent. Een belangrijk deel van het animatiewerk voor deze film werd uitgevoerd in de studio van Walking The Dog.

In 2018 waren ze als Vlaamse coproducent betrokken bij Another Day of Life, de hybride film van Raúl de la Fuente en Damian Nenow die net als Where is Anne Frank in wereldpremière ging in Cannes en later dat jaar de European Film Award in de categorie Animatie wegkaapte.

Walking The Dog was ook betrokken bij de internationale coproductie The Night Dad Brought Us Home (2018) van Steffan Strandberg en werkte als animatiestudio mee aan Ari Folmans vorige film, de sciencefictionfilm The Congress(2013).

Het begon allemaal in Cannes in 2003 met Les triplettes de Belleville.

Meer info over Walking the dog vind je hier. Bekijk hier ook de reportages over de filmberoepen setdresser en stuntman.

Bekijk ook

Opnames Holy Rosita afgerond!

Deze week werden de opnames van het langspeelfilmdebuut van Wannes Destoop (Albatros) afgerond, dat kondigt het …