Filmfestival van Oostende pakt uit met mooi programma

Vrijdag 18 augustus 2017 — Over drie weken is het zover en gaat de elfde editie van Filmfestival Oostende van start. Met ‘Cargo’ van Gilles Coulier, terwijl het festival een week later afsluit met een andere Vlaamse film : ‘Alleen Eline’ van Hugo Van Laere. Naast tal van internationale ‘must-sees’ worden ook enkele nieuwe Vlaamse tv-series voorgesteld, zoals ‘Tytgat Chocolade’ met master Wim Òpbrouck en ‘It’s Showtime’ van voormalig master Bart De Pauw. Eerder al werd bekendgemaakt dat er speciale aandacht zal zijn voor de Nederlandse film.  In dat kader krijgen we onder meer ‘Monk’ met Sam Louwyck te zien en ‘Vind die domme trut en gooi haar in de rivier’ met Wim Opbrouck.  Vandaag kondigt Filmfestival Oostende haar uitgebreide filmprogramma aan met meer dan 60 avant-premières, 100 films, nieuwe kortfilms, een talkshow, een theatervoorstelling, het sympathieke filmcafé on Tour en een internationale LOOK!-competitie. Met de democratische festivalpas, kan je bovendien alle films voor 30 euro zien. Vanaf vandaag start ook de ticketverkoop. Daarvoor kan je ook terecht op de site van het festival. 

De Vlaamse film geniet altijd speciale aandacht in Oostende, dat met de uitreiking van de Ensors jaarlijks voor het grootste filmfeest zorgt.  Nieuwe Vlaamse films tonen is niet altijd simpel, omdat veel producenten er toch de voorkeur aan geven om hun film in Gent te lanceren.  Maar met ‘Cargo’ heeft het festival dit jaar echt wel een klepper van een opener en het is met spanning uitkijken naar de slotfilm, de eerste van ‘ervaren’ debutant Hugo Van Laere (o.a. bekend als scenarist van de film ‘Dennis van Rita’  en de telenovela’s ‘Sara’ en ‘David’).

Opnieuw Vlaamse slotfilm : ‘Alleen Eline’

‘Alleen Eline’, het debuut van Hugo Van Laere met o.a. Line Pillet, Joren Seldeslachts en Marleen Merckx, mag op vrijdag 15 september het festival sluiten. Alleen Elinebrengt een hartverwarmend romantisch drama over een jonge fysiotherapeute die beseft dat de sleutel tot het herstel van haar jonge patiënte bij de mysterieuze vader ligt en in haar vastberadenheid er alles aan doet om het meisje te helpen. De film is een productie van Marmalade die eerder al de romantische komedies ‘Wat mannen willen’ en ‘Allemaal Familie’ produceerden. Op 27 september wordt de film door Entertainment One verdeeld in de bioscoop.

 

‘Tytgat Chocolat’  is een gloednieuwe reeks die vanaf 10 september op Eén vertoond zal worden. Tytgat Chocolat gaat over Jasper Vloemans, een jongen met het syndroom van Down, die als inpakker werkt bij het Vlaamse chocoladebedrijf Tytgat Chocolat. Wanneer de schone Kosovaarse Tina onverwacht wordt uitgewezen, reist hij haar dolverliefd achter na.  Ook Master van deze editie, Wim Opbrouck, speelt een prominente rol in de serie. Tytgat Chocolat werd geselecteerd voor het internationale televisiefestival Séries Mania in Parijs. De eerste twee afleveringen worden in avant-première vertoond in aanwezigheid van de cast.

It’s Showtime, is dan weer de langverwachte nieuwe reeks van Bart De Pauw over de 22-jarige Kenny die het wil maken in de showbizzwereld. De hoofdrollen worden o.a. vertolkt door Stijn Steyaert, Ella-June Henrard, Tom Audenaert, Kevin Bellemans, Lies Pauwels, Thomas De Smet, en Bart De Pauw zelf.  De eerste 4 afleveringen worden -in aanwezigheid van de cast – vertoond.

Nederland is dit jaar gastland en dat betekent dat we een reeks Nederlandse films te zien krijgen, maar in sommige gevallen betekent evenzeer dat we daarin Vlaams talent te zien krijgen.  Zoals ook master Wim Opbrouck in ‘Vind die domme trut en gooi haar in de rivier’

 

 

En ook ‘Monk’ met Sam Louwyck :

Er worden ook verschillende nieuwe kortfilms voorgesteld in Oostende, waaronder enkele films die mede door de steun van het festival tot stand zijn gekomen. Daaronder ook ‘Lost in the Middle’, een film van Senne Dehandschutter die eerder al onze belangstelling genoot. Ook naar de nieuwe van Oostendenaar Nicolas Daenens kijken we uit. Zijn eerste ‘A Day in a Life’ was meteen een voltreffer. Later bevestigde hij met de film ’27. Ook Domien Huyghe, eveneens uit de streek, is aan een veelbelovende carrière bezig en stelt nieuw werk voor in Oostende.

 • ‘Krakeel’ – Mattijs Driesen
 • ‘Poor Kids’ – Michiel Dhont
 • ‘Al was het maar voor even’ – Sophie Kurpershoek
 • ‘Maverick’ – Domien Huyghe
 • ‘Les homards immortels’ – Kate Voet
 • ‘Hugs and Hurricanes’ – Diego Nurse
 • ‘anders’ – Rutger Denaet
 • ‘Oosteroever’ – Quinten Wyns
 • ‘Maregrave’ – Justine Chappelle
 • ‘Take Good care of my baby’ – Nicolas Daenens
 • ‘Lost in the Middle’– Senne Dehandschutter

Maar er is nog veel meer te zien in Oostende en dat kan je zelf ontdekken en meteen ook de nodige tickets kopen op de site van het filmfestival

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …