Filmfestival van Venetië gaat zoals gepland van start in september!

Gisteren liet de Italiaanse gouverneur, Luca Zaia, weten dat het Filmfestival van Venetië zoals gepland van 2 tot 12 september zal doorgaan. Dit zou de eerste grote bijeenkomst van de filmindustrie zijn, sinds het coronavirus zowat de hele wereld in haar greep kreeg. Officieel heeft de directie van het festival dit bericht nog niet bevestigd, ook al liet Italië eerder deze maand weten dat er een versoepeling aankomt, zowel voor het ondernemen van reizen als voor bepaalde ondernemingen, waaronder ook bioscoopzalen.

Luca Zaia gaf aan de lokale media te verstaan dat op de 77ste editie van het filmfestival allicht minder films aan bod zullen komen, vanwege de vele filmopnames die werden stilgelegd door de pandemie. Gewoonlijk wordt de affiche met finale selectie eind juli bekend gemaakt. In januari werd reeds aangekondigd dat Cate Blanchett dit jaar president van de jury van de officiële selectie zal zijn.

Gisteren zou normaal de slotavond van het Filmfestival van Cannes 2020 zijn geweest, dat op het laatste moment werd gecanceld. Maar Pierre Lescure, de president van het festival, liet weten Cannes en Venetië de herlancering van films in de bioscoopzalen samen zullen fêteren.

Vorig weekend konden de Italianen opnieuw naar het strand. Vanaf vandaag gaan de fitnessclubs, sportcentra en zwembaden weer open. Het land zal de grenzen voor Europese toeristen op 3 juni openstellen en de bioscopen zullen met inachtname van de social distanding maatregelen op 15 juni de deuren weer mogen openen.

Bron: deadline.com

 

Bekijk ook

Streamz Academy zoekt aanstormend schrijftalent!

Streamz daagt iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor de …