Home / Nieuws / Binnenkort / Filmmakers brengen persoonlijke strijd in beeld!

Filmmakers brengen persoonlijke strijd in beeld!

Vier jaar lang filmde Thomas Maddens voor MyEndo de lijdensweg van zijn vrouw Ellen Andries. Net als honderdduizenden Vlaamse vrouwen lijdt zij aan endometriose.

 

MyEndo is een modern liefdesverhaal. Om hun meest intieme en kwetsbare momenten vast te leggen, gebruikten Ellen en Thomas kleine camera’s om de kijker ongekende toegang te geven tot hun persoonlijk gevecht.

A Mad Production, het Gents productiehuis van het koppel, maakt normaal documentaires rond humanitaire crisissen, natuurrampen en overlevers van genocides. “Initieel vond ik dit te persoonlijk”, zegt Maddens. “Zelfs toen ik akkoord was, wist ik: dit wordt het moeilijkste dat ik tot nu toe gefilmd heb. Iemand waar je van houdt, zoveel pijn zien doorstaan: dat wens ik niemand toe.”

De gevolgen zijn verwoestend voor het liefdesleven van patiënten, hun levenskwaliteit, het uitbouwen van een carrière en het krijgen van kinderen. “Als we andere meisjes en vrouwen kunnen helpen door voor een keertje zelf voor de camera te staan, is dat een no-brainer voor mij”, vindt Andries.

“Maar het meest absurde is dat we er zo weinig over weten,” vindt filmmaker Thomas Maddens. “We willen er zelf over te praten, bewustzijn creëren en tonen hoeveel vrouwen hierdoor worden getroffen.”

Meer info over de film vind je hier.

Bekijk ook

Jaak Van Assche en Erwin Provoost ontvangen Lifetime Achievement Award en een ster op de Walk of Fame

Geen openingsweekend van Filmfestival Oostende afgelopen weekend, maar er werd wel hulde gebracht aan Jaak …