Films met Koen De Bouw en Johan Heldenbergh genomineerd voor de Oscars!

Johan Heldenbergh in Quo Vadis, Aida?

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft de nominaties van de 93e Academy Awards bekendgemaakt.

Da Yie van Anthony Nti stond op de shortlist voor de Oscar voor Beste Kortfilm, maar werd helaas toch niet genomineerd. Hier en daar is er toch nog ander Belgisch talent te bespeuren in de kanshebbers.

De Tunesische film The Man Who Sold His Skin met Koen De Bouw en Quo vadis, Aida?, een Bosnische film met Johan Heldenbergh zijn genomineerd in de categorie Beste Internationale Film.

Het Belgische productiehuis Caviar is met de coproductie Sound of Metal in maar liefst 6 categorieën genomineerd: Beste Film, Beste Acteur (Riz Ahmed), Beste Acteur in een Bijrol (Paul Raci), Beste Originele Scenario, Beste Montage en Beste Geluid.

Sound of Metal van regisseur Darius Marder, is de zesde Amerikaanse productie van Belgisch productiehuis Caviar. Deze laatste is onder meer voor Bert Hamelinck, CEO van Caviar en meteen de eerste Belg die deze eer te beurt valt.

“Het is geen geheim dat een Oscar winnen één van mijn grote doelen is, maar deze nominaties zijn ook al fantastisch! Ik ben Amazon, Darius, de hele ploeg, en de geweldige acteurs enorm dankbaar dat we samen deze mooie film hebben kunnen maken. Natuurlijk wil ik ook iedereen bij Caviar bedanken, het is een top team, zonder hen was dit nooit gelukt!”
– Bert Hamelinck, CEO van Caviar

De film vertelt het aangrijpende verhaal van ex-verslaafde noise metal drummer Ruben (Riz Ahmed)die onverwacht zijn gehoor verliest terwijl hij samen met vriendin Lou (Olivia Cooke) op tournee is. Een aangrijpend verhaal waarbij Ruben op zoek gaat naar de acceptatie van zijn nieuwe toekomst en het loslaten van zijn verleden. Sound of Metal is te zien op Amazon Prime.

Ontdek hier alle genomineerden. De 93 ste uitreiking van de Oscars gebeurt in de nacht van 26 april.

Bekijk ook

Vlaamse feestdag met 11 filmparels van bij ons!

Streamz viert de Vlaamse feestdag met 11 filmparels ‘van bij onz’. De straffe selectie zal vanaf …