Home / Nieuws / Binnenkort / Flashback 2018, flashforward 2019 #13: Hendrik Willemyns
Foto: Flanders Image

Flashback 2018, flashforward 2019 #13: Hendrik Willemyns

Twee weken lang staan we stil bij de jaarovergang, en dat doen we in goed gezelschap. Elke dag blikt een regisseur waar we in 2019 zeker nog van horen even voor- en achteruit. Vandaag: Hendrik Willemyns, die niet alleen met een film, maar ook met een boek én een nieuwe Arsenal-plaat potten zal breken.

Was 2018 een goed jaar voor jou?

2018 was vooral een zwaar jaar. Veel dingen die samen vielen: het afwerken van mijn film ‘Birdsong’, het afwerken van mijn boek ‘Room of Imaginary Creatures’ én het afwerken van een nieuwe Arsenal-plaat ‘Rush of shaking shoulders’. Die drie projecten hebben ook met elkaar te maken, waardoor het natuurlijk geen mirakel is dat ze samen vielen. Hoogtepunt: Met Arsenal in de Lotto Arena staan.

Naar wie heb je het afgelopen jaar opgekeken?

Ik vond ‘Hereditary’ van Ari Aster een zeldzame film. Zeldzaam in de manier waarop gewerkt was aan scenario, muziek, design.

Wat zijn verder jouw (film-)plannen voor 2019?

‘ Birdsong’ wordt voorgesteld aan het publiek. Dat wordt spannend. Voor mij althans toch zeker. Ondertussen ben ik het volgende project in de steigers aan het zetten. En die steigers gaan nodig zijn, want het is een heel omvangrijk ding.  

Wat is het beste dat je in 2019 kan overkomen?

Dat Birdsong mensen kan raken. En dat mijn nieuw project niet de ondergang van mijn relatie wordt.

Wat zijn je goede voornemens?

Af en toe bloemen kopen voor mijn vrouw.

Bekijk ook

Belgische animatiestudio Beast Animation maakt officiële festivaltrailer voor het Animatie Filmfestival van Annecy.

Maandagvoormiddag 10 juni opende het Internationale Animatie Filmfestival van Annecy met hun officiële festivaltrailer, gemaakt door …