Home / Nieuws / Nieuwe Franse reeks ‘Cheyenne et Lola’ met Veerle Baetens en Charlotte Le Bon in de hoofdrollen!

Nieuwe Franse reeks ‘Cheyenne et Lola’ met Veerle Baetens en Charlotte Le Bon in de hoofdrollen!

Veerle Baetens en Charlotte Le Bon © Frederic Van Zandycke

In de regio Hauts de France zijn de opnames begonnen van de 8-delige Franse tv-reeks ‘Cheyenne et Lola’. Dat maakten Orange Cinéma Séries (OCS) en Lincoln TV vandaag officieel bekend. Vlaming Eshref Reybrouck (‘Undercover’, ‘Cordon’ en ‘Marsman’) zal de volledige serie regisseren. Naast Reybrouck is ook Belgisch talent Veerle Baetens (‘Tabula Rasa’) en DOP Frederic Van Zandycke (‘Gina en Chantal’) aan het project verbonden. Het Brusselse productiehuis Scope Pictures coproduceert. 

© Frederic Van Zandycke

Centraal in het verhaal staan twee taaie vrouwen, gespeeld door Veerle Baetens (‘The Broken Circle Breakdown’, ‘D’Ardennen’) en Charlotte Le Bon (‘L’écume des jours’, ‘Yves Saint Laurent’).

Veerle Baetens en Charlotte Le Bon
© Frederic Van Zandycke

Cheyenne (Veerle Baetens) is sinds zes maanden vrij uit de gevangenis en werkt als kuisvrouw op ferry’s, maar droomt ervan om ooit naar het Amazonewoud te trekken. Lola (Charlotte Le Bon) is een ravissante Parisienne, egoïstisch en zonder scrupules, die in Noord-Frankrijk is neergestreken om bij haar minnaar in te trekken. Cheyenne is ongewild ooggetuige wanneer Lola de vrouw van haar minnaar vermoordt, en beseft dat ze met haar strafblad wellicht zal beschuldigd worden van de moord. Ze worden betrapt door een lokale misdaadbaas, die het lichaam laat verdwijnen. Deze gunst zal Cheyenne en Lola allebei meesleuren in een gevaarlijk spel van bedrog en verraad, maar hen tegelijkertijd de kans geven om achter de rug van iedereen een fortuin te verdienen… 

Virginie Brac (‘Engrenages’, ‘Les beaux mecs’) leverde het scenario van deze moderne western; Lincoln TV (‘Pigalle la nuit’, ‘Au-delà des murs’, ‘Les beaux mecs’, ‘HP’, ‘Mirage’) produceert deze even gedurfde als spannende serie, in coproductie met Orange Studio en Scope Pictures. De opnames lopen tot december 2019 en zal eind 2020 op OCS beschikbaar zijn.

Bekijk ook

De twaalf op Netflix!

Vanaf 10 juli kan je op Netflix kijken naar De twaalf. Twaalf burgers moeten beslissen …