Ga nu naar ‘Rintje’ met je kindje

Rintje is een productie van A Private View en Lemming Film waarvoor de animatie gebeurde bij Beast. Het was Dries Phlypo van a Private View die Ben Tesseur en Steven De Beul vroeg om te regisseren. Hun animatiestudio ‘Beast Animation’ bestaat dit jaar tien jaar.  

Ze maken inmiddels  al een tijdje van die hele lieve filmpjes over het hondje Rintje, een een ondeugend hondje dat samen met z’n vriendjes Tobias en Henriëtte al spelend de wereld ontdekt. Rintje gaat buiten spelen in de storm, hanteert de kappersschaar en helpt bij de boodschappen. Samen met z’n vrienden organiseert hij zelfs een circusvoorstelling. En op school staat hij met alle hondjes in de rij om een prikje te krijgen. Rintjes mama en oma staan altijd klaar om hun kleine rakker uit de nood te helpen. 9 van die kwispelende avonturen van Rintje vormen nu samen een redelijk korte langspeler

De avonturen van Rintje, gebaseerd op de boeken van Sieb Posthuma, zijn heel herkenbaar en begrijpelijk voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Ze spelen zich af in prachtige handgemaakte decors, die aan de verhalen een gezellige, huiselijke sfeer verlenen.
Bekend van Ketnet, met de stemmen van Jelle en Clara Cleymans, Jonas Geirnaert, Sien Eggers, Barbara Sarafian, Ivan Pecnik en Ini Massez.

 

 

Bekijk ook

Taeke Nicolaï over The Chapel!

Taeke Nicolaï heeft haar eerste hoofdrol te pakken in de film The Chapel van Dominique …