Home / Nieuws / Binnenkort / ‘Galloping Mind’ van Wim Vandekeybus heeft nu ook een poster

‘Galloping Mind’ van Wim Vandekeybus heeft nu ook een poster

Een trailer was er al.  En nu is er ook een poster. Vol kinderlijk geluk. Maar goed ook, want de film is ook op komst.  Vanaf 9 september speelt hij in alle zalen. Een goeie week vroeger, op dinsdag 1 september, jawel lieve kinderen, op de eerste schooldag, vindt in de Henri Le Boeuf-zaal van de Bozar in Brussel de première plaats (voor tickets www.bozar.be).

Wim Vandekeybus heeft al jaren een internationale faam als choreograaf, maar wie geregeld zijn stukken ging bekijken, weet dat hij vaak met bewegende beelden werkt.  En ook met stilstaande beelden. Fotografie. Jawel.  Eigenlijk verenigt hij in ‘Galloping Mind’, zijn debuutfilm, verschillende van zijn interesses.  Om een verhaal te vertellen dat velen zou kunnen betoveren.

BEKIJK HIER DE TRAILER

Dit is een synopsis van het verhaal : Zonder het van elkaar te weten, wordt een tweeling bij de geboorte gescheiden. Het meisje groeit op in de middenklasse, haar broertje in een straatbende. Twaalf jaar later kruisen hun wegen opnieuw en ontdekken ze hun gemeenschappelijk lot, hen opgelegd door de volwassenen. Het is het begin van een bewogen ontdekkingsreis naar hun roots én hun onafhankelijkheid, maar geen van beiden is in staat het verleden te ontlopen…

En hier nog eens die heel mooie poster :

Bekijk ook

Lukas Dhont: “Kortfilms zijn meer dan een opstapje naar iets beters”

Dit weekend liep het kortfilmfestival in Leuven af. Hoewel kortfilms vaak geen lang leven beschoren …