Geert Van Rampelberg gaat filmen in de jungle van Argentinië

Terwijl hij ons ’behandelt’ in de bioscoop met ’De Behandeling’, trekt Geert Van Rampelberg er zelf op uit om met Diego Martinez Vignatti de film ’La Tierra Roja’ te gaan draaien in de jungle van Argentinië.  Het worden harde opnamen van een film waarin Van Rampelberg de hoofdrol speelt.  Er is ook een Vlaamse coproducent, namelijk A Private View, de firma van Dries Phlypo en Jean-Claude Van Rijckeghem die momenteel ook de film ’Trouw met Mij’ aan het draaien is.

Diego Martinez Vignatti is een Argentijn die in België belandde om hier aan het INSAS, de Franstalige filmschool in Brussel, film te komen studeren.  Hij legde hier een ingangsexamen af en kon aan de slag.  Tijdens dat ingangsexamen leerde hij ook de wereldvermaarde regisseur Carlos Reygadas kennen, die helaas niet geslaagd was voor het examen en dan maar elders zijn weg ging zoeken.  Met succes. Maar dat belette de twee niet om goeie vrienden te worden.  En zo kwam het dat Diego Martinez de D.O.P. werd van twee kortfilms van Reygadas en ook van zijn langspeelfilm ’Japon’.

Als regisseur maakte hij aanvankelijk documentaires, maar met ’La Cantante de Tango’ schakelde hij over naar fictie.  En ’La Tierra Roja’ wordt zijn tweede fictie langspeelfilm.  Daarin zal Geert Van Rampelberg de rol van een ex-rugbyspeler vertolken die voor een multinational aan de slag gaat in het tropisch woud dat Argentinië scheidt van Brazilië. Daar moet hij exotische bomen vellen en in hun plaats goedkope, zachte houtsoorten planten.  Om die zachtere houtsoorten te beschermen wordt heel gul omgesprongen met insecticiden die in de grond dringen en het water vervuilen en vergiftigen.  Gevolg : massale sterfte bij de zeldzame volkeren die in de uitgestrekte bossen wonen.  Het personage van Geert leert er een vrouw kennen met wie hij een relatie begint, en zij laat hem inzien welke rampen hij en het bedrijf waarvoor hij werkt, aanrichten. Een film die ons de ogen wil openen.  Wij wensen Geert veel succes daar in Argentinië.

Bekijk ook

Baghdad Messi maakt indruk op het Filmfestival van Oostende!

Zaterdag 28 januari ging Baghdad Messi feestelijk in première in aanwezigheid van de voltallige cast …