Home / Nieuws / Binnenkort / Gene Bervoets staat op de poster

Gene Bervoets staat op de poster

Dat Gene Bervoets regelmatig een film doet in Nederland weet al wie iets van Vlaamse acteurs afweet.  Dat hij er onlangs weer één gedaan heeft, weet je misschien nog niet. Maar geen paniek, ‘Oude liefde’, zo heet die film, is nog niet uit. Het is de nieuwste van Nicole van Kilsdonk. De regisseuse van ‘Ventoux’ en ‘Onder het hart’ heeft het wel voor de Vlamingen, zou je gaan denken.  Ze werkte eerder met Jef Hoogmertens, Koen De Graeve en Wim Opbrouck, die trouwens ook nu weer een klein rolletje heeft. En ook Eva van der Gucht is van de partij. En ook achter de schermen tref je wel vaker veel Vlaamse crewleden aan bij van Kilsdonk.  Zo liet ze haar camera in het verleden onder meer bedienen door Danny Elsen en Anton Mertens. Die Vlaamse aanwezigheid kan natuurlijk ook te maken hebben met de Belgische coproducent, zoals n dit geval, Dries Phlypo van A Private View.  Dat neemt allemaal niet weg dat we naar de film uitkijken. Wat zeggen we? Het is een reden te meer. 

Dit is de korte inhoud van de film : Twee gescheiden zestigers zien elkaar voor het eerst na vele jaren als hun 40-jarige zoon plotseling komt te overlijden. In de maanden die volgen zoeken ze troost bij elkaar en laait hun oude liefde weer op. Ze genieten van een onschuldige affaire, die ze geheim proberen te houden voor hun familie. Dat blijkt echter ingewikkelder te zijn dan bedacht. Net als het wegdrukken van onverwerkte problemen van vroeger. Voordat ze het weten raken zij net als hun families verstrikt in de gevolgen van deze grote liefde.

‘Oude liefde’ is, zoals de titel en de synopsis al lieten vermoeden, een liefdesdrama en komt in Nederland uit op 2 november. Of Bervoets er dan bij zal zijn op de première is zeer de vraag, want ook ‘Patser’ enBad Trips’, twee Belgische films waar hij in zit, komen in die periode ook uit. Plus de man is momenteel ook druk bezig in het theater.  Wordt vervolgd.

Cast
Beppie Melissen,
Gene Bervoets,
Halina Reijn,
Eva van der Gucht,
Hadewych Minis,
Aus Greidanus sr.
Carly Wijs,
Leo Alkemade,
Ali ben Horsting

Geregisseerd door
Nicole van Kilsdonk

Script door
Peer Wittenbols

Geproduceerd door
The Film Kitchen
categories

Bekijk ook

‘Wees blij dat het regent’ wordt de nieuwe film van Gust Van den Berghe

De Raad van Bestuur van Het Vlaams Audiovisueel Fonds kende vandaag productiesteun toe aan de …