Home / Nieuws / Geoffrey Enthoven in Ierland begonnen aan de opnamen van ’Winnipeg’

Geoffrey Enthoven in Ierland begonnen aan de opnamen van ’Winnipeg’

Hoe hard het voor Geoffrey Enthoven en zijn producent Mariano Vanhoof ook was om in de beginjaren een film gedraaid te krijgen, sinds ’Hasta La Vista’ zijn de heren op dreef.  En willen ze vooral aan de gang blijven.  Eerder dit jaar kwam hun speelse en spookachtige thriller ’Halfweg’ uit, nu heeft Fobic Films een groot deel van zijn manschappen tijdelijk naar Ierland verhuist, om er ’Winnipeg’ te draaien, net als ’Hasta La Vista’ en ’Halfweg’ gebaseerd op een scenario van Pierre De Clercq.  Koen De Bouw, Titus De Voogdt en jawel, de internationaal vermaarde Udo Kier, die de laatste decennia vooral opgemerkt werd in films van Gus Van Sant en Lars Von Trier.

Zij worden nog vervoegd door de Ierse Alison Doody en Koen De Graeve die momenteel nog in Leuven de film ’Alles voor Lena’ aan het opnemen is .

’Winnipeg’ vertelt het verhaal van de puissant rijke Ierse Grace die haar 20 jaar oude liefdesaffaire nieuw leven wil inblazen. Ze heeft ooit op een cruiseschip een affaire gehad met Michel, en ze wil de draad weer oppikken. Maar Michel leeft niet meer. Zijn broer Mark kan wel een centje gebruiken en reist naar Ierland, samen met de opdringerige Ronnie, en doet er zich voor als zijn overleden broer Michel. Want Michel mag dan dood zijn, Mark zijn haat voor zijn broer gaat over de grenzen van de dood heen.  Hij kan hem absoluut niet vergeven dat hij er ooit met zijn vrouw vandoor is gegaan. En dus ziet Mark nu eigenlijk een kans om zich te wreken en wil hij de geliefde van Michel inpikken.  Maar Grace blijkt haar eigen verborgen agenda te hebben.  Of dat allemaal goed afloopt, dat zullen we pas binnen heel lange tijd te weten komen. Want de release van de film is pas gepland in het voorjaar van 2016.  Des te meer tijd om te verlangen.

Benieuwd of Koen De Bouw op de uitreiking van de Ensors zal kunnen aanwezig zijn op 20 september in het Casino Kursaal van Oostende.  Hij is dit jaar twee keer genomineerd, als acteur in een hoofdrol, voor ’Het Vonnis’, en voor zijn komische vertolking, in een bijrol dan, in ’Los Flamencos’. Koen De Graeve wordt daar niet verwacht.  Want vreemd genoeg werd hij niet genomineerd voor zijn rol in ’Halfweg’.  De eerstvolgende film waarin we Titus De Voogdt te zien krijgen is ’Welp’ van Jonas Govaerts.

Voor Geoffrey Enthoven is het intussen de zevende langspeelfilm die hij draait, de zesde onder de vlag van Fobic Films, de firma die hij al jaren met zijn studiegenoot Mariano Vanhoof runt.

 

Zie ook :

’Winnipeg’ heeft nu al een buitenlandse verdeler

Koen De Graeve speelt de hoofdrol in ’Alles voor Lena’

Koen De Bouw speelt de hoofdrol in ’De Premier’ van Erik Van Looy

De nominaties voor de Ensors

 

Bekijk ook

Lukas Dhont: “Kortfilms zijn meer dan een opstapje naar iets beters”

Dit weekend liep het kortfilmfestival in Leuven af. Hoewel kortfilms vaak geen lang leven beschoren …