‘Ghost Tropic’ wint prijs voor Best International Feature Film in Guanajuato!

Saadia Bentaïeb

Ghost Tropic, de derde speelfilm van Bas Devos, won dit weekend de ‘Best international feature film award’ tijdens het filmfestival van Guanajuato in Mexico.

In Ghost Tropic, die eerder dit jaar tijdens de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes in wereldpremière ging, schetst Bas Devos een hoopvol portret van een Brusselse vrouw. De achtenvijftigjarige Khadija valt na een lange werkdag ‘s avonds laat in slaap op de metro. Wanneer ze wakker wordt aan de eindhalte, heeft ze geen andere keuze dan de tocht naar huis te voet verder te zetten. Deze nachtelijke tocht dwingt haar om hulp te vragen en te geven aan de andere bewoners van de nacht.

De hoofdrol wordt vertolkt door Saadia Bentaïeb. Belangrijke bijrollen zijn weggelegd voor Nora Dari, Maaike Neuville en Willy Thomas. Voor de cinematografie deed Bas Devos beroep op Grimm Vandekerckhove. Dieter Diependaele stond in voor de montage en Boris Debackere verzorgde het geluid. De muziek is van de hand van Brecht Ameel.

Ghost Tropic is een productie van Marc Goyens voor Quetzalcoatl samen met Nabil Ben Yadir en Benoit Roland voor 10.80 films en Tomas Leyers voor Minds Meet; in coproductie met Proximus en het Nederlandse Phanta Film. Wereldwijd wordt de film vertegenwoordigt door de Chinese sales agent Rediance.

Het internationaal filmfestival in het Mexicaanse Guanajuato is één van de belangrijkste filmfestivals in Latijns Amerika. De 22ste editie vond plaats van 19 tot 28 juli.

Bij ons zal Ghost Tropic in première te zien zijn tijdens het Film Fest Gent in oktober. Aansluitend zal hij worden uitgebracht in de Belgische bioscopen.

Ghost Tropic kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds.

Bekijk ook

Bioscooprelease: Duty of Care!

In deze bewogen klimaattijden brengt Nic Balthazar met Duty of Care een fris en hoopvol verhaal over een dame die …