Home / Nieuws / Varia / Gilles Coulier tekent bij Brits agentschap
Gilles Coulier in de lobby van Cinema De Keizer (foto KVdm - Cinevox)

Gilles Coulier tekent bij Brits agentschap

BRUSSEL/LONDEN, 30 MEI 2018. Film- en televisieregisseur Gilles Coulier ondertekende deze week een contract bij het Britse Independent Talent Group. Het agency vertegenwoordigt o.a. regisseurs Danny Boyle en Nicolas Winding Refn en acteurs Anthony Hopkins, Gillian Anderson, Daniel Craig, Thandie Newton en Orlando Bloom. Sinds de lancering van zijn opmerkelijk speelfilmdebuut ‘Cargo’ en de reeks ‘De Dag’ kwam Coulier in het vizier van het Britse talent agency. Vorige vrijdag was hij samen met zijn hoofdrolspelers nog aanwezig op een laatste bioscoopvertoning van ‘Cargo’, in Cinema De Keizer in Lichtervelde. De film loopt nu nog in de culturele centra. ‘De Dag’ is voorlopig alleen te zien op Playmore en wordt later dit jaar vertoond op Vier.  

Na benaderd te zijn door verschillende agentschappen uit Los Angeles besliste Coulier uiteindelijk om toch met het Britse agentschap in zee te gaan. “Voor mij was het belangrijk om bij een internationale agent te tekenen die mijn ambitie op vlak van zowel film als televisie mee kan helpen realiseren. De keuze voor het Verenigd Koninkrijk is een goed overwogen en artistieke keuze die de mogelijkheden zal geven om aan grote internationale projecten te werken zowel vanuit Engeland als vanuit België en zowel mij als ons productiehuis De Wereldvrede kan doen groeien.” zegt de regisseur.

vlnr Sebastiaan Dewaele, Gilles Coulier, Wim Willaert en Sam Louwyck in Cinema De Keizer in Lichtervelde (foto KVdm – Cinevox)

“We zijn ongelooflijk verheugd om met Gilles samen te werken en zijn ambities voor de toekomst te verzorgen. Zijn werk tot nu toe laat zien dat hij een uniek talent is en kwaliteit maakt in een veelheid aan genres. Het is een bonus voor ons dat ‘De Dag’ is verkocht aan Virgin en in het Verenigd Koninkrijk zal worden vertoond, omdat dit betekent dat veel meer mensen de kans zullen krijgen om een van de beste thriller reeksen van het jaar te zien.” aldus zijn agent Alec Drysdale van Independent Talent. De regisseur krijgt er meteen twee agents toegewezen, één die hem zal vertegenwoordigen bij speelfilmprojecten en de andere voor televisieprojecten.

Na de kortfilms ‘IJsland’ (2009) en ‘Mont Blanc’ (2012), die beiden geselecteerd werden voor het filmfestival van Cannes, richtte VAF Wildcardlaureaat Gilles Coulier in 2013 samen met Gilles De Schryver en Wouter Sap het productiehuis De Wereldvrede op. Twee jaar later was hun eerste productie ‘Bevergem’ te zien op Canvas. De reeks, die Coulier produceerde en regisseerde, werd erg goed onthaald bij zowel de pers als het Vlaamse publiek. In 2017 waagde Coulier zich voor het eerst aan een bioscoopfilm met het vissersdrama ‘Cargo’. De film opende het Filmfestival van Oostende en werd geselecteerd op verschillende buitenlandse festivals waaronder in Londen (BFI) en San Sebastian. Meteen daarna begon hij aan 12-delige reeks ‘De Dag’ met regisseur Dries Vos en bedenkers Julie Mahieu en Jonas Geirnaert.

Gilles Coulier mag dan in de eerste plaats supporter zijn van Cercle, Franky Van der Elst was helemaal naar Lichtervelde gekomen om ‘Cargo’ toch ook nog eens op een groot scherm te zien. (foto KVdm – Cinevox)

Zie ook : 

Bekijk ook

Kevin Janssens in ‘film’ van Jonas Govaerts!

De ‘trailer’ van Van Ranst werd vandaag losgelaten door Humo, geregisseerd door Jonas Govaerts en …