Home / Nieuws / Prijzen / Gilles Coulier wordt nu ook in Leuven gevierd

Gilles Coulier wordt nu ook in Leuven gevierd

Het kan niet op voor Gilles Coulier.  Deze week zat hij nog in Londen waar zijn ‘Cargo’ op het London Film Festival heel enthousiast werd onthaald, tegelijkertijd werd hij door Focus Knack bekroond met de Jo Röpcke Prijs en vanavond mag hij de Cultuurprijs KU Leuven 2017-2018 in de discipline ‘televisie en film’ in ontvangst nemen in Cinema ZED – Vesalius, waar een laudatio zal worden uitgesproken door professor Rudi Laermans. Aansluitend is er nog een vertoning van ‘Cargo’.

Een aanleiding om nog even wat beelden te geven van de uitreiking van de Jo Röpcke Prijs.  De hoofdredacteur en filmman van Focus Knack, Dave Mestdach, voerde daar het woord.  En dat deed hij mooi al maakte hij, nochtans West-Vlaming zijnde, de fout om de naam van Gilles Coulier ook op zijn Frans uit te spreken. Zelf noemt Gilles Coulier zich Gilles ‘Koelier’. Sebastien Dewaele, wiens voornaam wel op zijn Frans mag uitgesproken worden, kwam er de prijs, een mooie cartoon van Karel Meersman, ophalen.  En zoals gewoonlijk kon hij het niet laten om het publiek aan het lachen te brengen.

vlnr : Sebastien Dewaele, Jackie Röpcke, Dave Mestdach en Karel Meersman (foto KVdm – Cinevox)
foto KVdm – Cinevox
foto KVdm – Cinevox

Zie ook :

Gilles Coulier wint Jo Röpcke Prijs

Bekijk ook

‘Bloeistraat 11’ wint hoofdprijs in Annecy

ANNECY/BRUSSEL, De korte animatiefilm ‘Bloeistraat 11′ van Nienke Deutz heeft gisterenavond de Crystal du Court Métrage gewonnen op …