Home / Cinejobs / Gilles Coulier zoekt een bejaarde West-Vlaamse acteur

Gilles Coulier zoekt een bejaarde West-Vlaamse acteur

Hij was nog niet eens afgestudeerd aan St.Lukas in Brussel toen hij al een selectie versierde voor ‘Het Festival van Cannes’ met zijn kortfilm ‘Ijsland’.  Daar was zijn film één van de dertien prenten die uit een aanbod van 1500 studentenfilms van over de hele wereld werd geselecteerd voor de Cinéfondation.  In eigen land kreeg hij meteen de Wildcard van het VAF voor zijn moeite, een premie die het officiële filmfonds uitreikt aan studenten die rijp worden geacht om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan.

‘CARGO’, een vracht voor Dirk Impens

Intussen had Gilles alweer zijn volgende ingeblikt, ‘Paroles’, een film met opnieuw Wim Willaert in de hoofdrol.  De tweede film was meteen een bevestiging van zijn talent.  Producent Dirk Impens en de regisseur waarmee hij zo graag werk, Felix Van Groeningen, hadden meteen genoeg gezien en besloten om de jonge West-Vlaming aan boord te nemen.  Gilles was rijp voor een langspeelfilm.  Wat hij precies met de 60.000. euro zou aanvangen die aan de Wildcard vastzat, was nog niet duidelijk. Gust Van den Berghe had dat geld eerder gebruikt om er een langspeelfilm mee te draaien en wellicht dacht ook Gilles in die richting.  Samen met zijn vaste co-scenarist en acteur Angelo Tijssens zette hij zich meteen aan het schrijven en haalde onder de vleugels van Dirk Impens meteen ook een scenariopremie binnen voor het script van de langspeler die ‘Cargo’ zou moeten heten.

‘Radio Montagne’ wordt de derde kortfilm

Maar nu kondigt hij aan dat hij toch eerst nog een kortfilm gaat draaien.  Ook die zal geproduceerd worden door Dirk Impens. De werktitel is ‘Radio Montagne’ en het scenario heeft Gilles opnieuw met Angelo Tijssens geschreven die ook weer in de film te zien zal zijn.  De hoofdrol is zoals in de twee vorige kortfilms van Gilles Coulier ook nu weer voor Wim Willaert.  Hij is de zoon in een verhaal waarin hij samen met zijn vader op reis trekt naar de Matterhorn.  Wie de rol van de vader zal spelen, staat nog niet vast. Gilles is nog volop aan het zoeken naar een ervaren West-Vlaamse bejaarde acteur, iemand die de zeventig voorbij is en die voor de vader van Wim kan doorgaan. Kandidaten kunnen mailen naar casting@watchandbehave.be.  Wat wel al vaststaat is dat de muziek van de film zal gemaakt worden door Johannes Genard van ‘School is Cool’ en de muzikale revelatie van het moment Liesa Van der Aa.  Het is ook niet de eerste keer dat de zingende actrice en de jonge regisseur samenwerken. Gilles blikte net de videoclip van ‘Our Place’ in, met David Williamson, zijn vaste D.O.P. achter de camera.

Wie het werk van Gilles Coulier beter wil leren kennen, kan op 24 februari terecht in Theater2=Film, een festival in ‘De Werf’ dat de grenzen tussen theater en film aftast. Niet alleen de kortfilms van Gilles worden er getoond, maar ook andere audiovisuele creaties waar hij zich eerder aan waagde.

Zie ook : Wim Willaert in ‘Offline’

Bekijk ook

CASTING CALL ⌁ Spontaan meisje (5-8j) voor belangrijke rol in nieuwe dramareeks VIER & Telenet!

Castingbureau Le Quartier is op zoek naar een +/- 6-jarig meisje voor een belangrijke rol …