Gouden Beer voor VAF Wildcard My Uncle Tudor!

De korte documentaire Nanu Tudor (My Uncle Tudor) van VAF Wildcardwinnares Olga Lucovnicova heeft zonet de Gouden Beer voor de Beste Kortfilm gewonnen op het Internationaal Filmfestival van Berlijn. 

In Nanu Tudor (My Uncle Tudor) reist filmmaakster Olga Lucovnicova na 20 jaar stilte terug naar het huis van haar overgrootouders in Moldavië, waar ze als kind een diepgeworteld trauma opliep.

Deze korte documentaire was het afstudeerproject van Olga Lucovnicova in het Doc Nomads-masterprogramma van LUCA School of Arts. In december 2020 werd ze tijdens het Internationaal Kortfilmfestival Leuven bekroond met een van de twee VAF Wildcards voor Documentaire.

De jury voor de Gouden Beer voor Beste Kortfilm bestond uit de Egyptische kunstenaar en filmmaker Basim Magdy, de Oostenrijkse cinematografe Christine A. Maier en de Duitse acteur Sebastian Urzendowsky. De officiële prijsuitreiking zal live plaatsvinden met publiek tijdens het zomerluik van de Berlinale. Dankzij de bekroning in Berlijn komt Nanu Tudor (My Uncle Tudor) ook in aanmerking voor de Oscar voor Beste Kortfilm in 2022.

Een andere Vlaamse selectie, Easter Eggs van Nicolas Keppens, werd gekozen als officiële inzending voor de European Film Awards.

Bekijk ook

Vlaamse feestdag met 11 filmparels van bij ons!

Streamz viert de Vlaamse feestdag met 11 filmparels ‘van bij onz’. De straffe selectie zal vanaf …