Haal die dvd van ‘The Broken Circle Breakdown’ in huis

Dat u de film moet gezien hebben en vele keren kunt herbekijken, dat is hebben we hier op Cinevox al genoegzaam duidelijk gemaakt. Dat moet op zich volstaan om de dvd in huis te halen, maar als u nog over de streep dient getrokken te worden, dan kunnen we u nog wel enkele stevige argumenten geven.

De extra’s op deze dvd zijn immers echt wel extra’s. Zo is er de hele geschrapte passage uit de film, waarin we de hele voorgeschiedenis van Elise te zien krijgen.

Making-of, de echte verdrietige sfeer soms, de feestelijke, uitgelaten sfeer, de muziek. Hoe het kind Nell Cattrysse echt nog een kind is en hoe de acteurs en de regisseur op een heel spontane manier met haar omgaan. En hoe je uit een kind een ontroerende en spontane vertolking krijgt. Ontroerend bij momenten. Intens ook. Uiteindelijk zie je dat die vertolking niet mogelijk zou geweest zijn, hadden al haar volwassen tegenspelers niet zelf zwaar geïnvesteerd in haar spel. En dacht je dat ze klein Nelletje echt kaal geschoren hadden voor de rol? Think again. Or watch the video. Je voelt dat de regisseur van de making of, Lukas Dhont, zelf een grote belofte in filmland, werkelijk deel van de hele onderneming was. Je voelt ook hoe diep Veerle Baetens en Johan Heldenbergh al gingen tijdens de repetities, weken voor men aan het draaien ging. Je ziet Elise tot stand komen, je ziet Didier groeien. De tattoo’s van Elise zien we ook tot stand komen. En er is uiteraard de muziek. Die een even lang proces was als het verhaal. We horen daar ook hoe streng Felix was. Want Johan moest van hem werken aan zijn zang. Heel hard werken. Veerle is een natuurtalent. We zien zelfs Felix zingen. We zijn erbij tijdens de opnamen in de Roma in Borgerhout. En er zijn ladingen gesprekken. Dat Veerle, Johan en Felix mensen zijn die iets te vertellen hebben en moeite doen om iets te vertellen wanneer ze voor de camera staan, dat weten jullie uiteraard ook doordat jullie eerder de uitgebreide gesprekken hebben bekeken op Cinevox. Maar hier zie je nog zoveel meer. Mooi, mooi, mooi.

En kunt u er maar niet genoeg van krijgen, bekijk dan vooral ook nog eens de vele items die we op Cinevox gebracht hebben. Klik hier.

Bekijk ook

Ruth Beeckmans over Aller/Retour!

Aller/Retour ging al in avant-première op Filmfestival Oostende op 02/02, vanaf vandaag is de film te …