Home / Nieuws / Hannes De Maeyer & Illuminine lanceren hun muziek voor de inspirerende documentaire ‘De Stig’!

Hannes De Maeyer & Illuminine lanceren hun muziek voor de inspirerende documentaire ‘De Stig’!

De Stig is een ontroerende film van Eric Goens en Diederd Esseldeurs over het leven, maar vooral de revalidatie, van profwielrenner Stig Broeckx. De muziek voor dit inspirerend verhaal werd gecomponeerd door Hannes De Maeyer in samenwerking met Illuminine (Kevin Imbrechts). 

De documentairefilm De Stig gaat over het leven en vooral de revalidatie van beloftevolle profwielrenner Stig Broeckx. Op 28 mei 2016 kwam hij zwaar ten val tijdens de Baloise Belgium Tour. Gedurende meer dan vijf maanden zonk hij daarna weg in een diepe, vegetatieve coma. Tot Stig Broeckx zijn ogen opende, half november van dat jaar. Het was een hoopvol teken, maar dokters wilden ook weer niet té enthousiast zijn. Stig zou allicht nooit meer kunnen praten, of stappen. Laat staan fietsen. Vandaag doet Stig Broeckx dat allemaal.
De Stig is het wonderbaarlijke verhaal van een jongeman die nooit heeft opgegeven. De film laat de kijker achter met een berg respect voor een jongeman en de mensen rondom hem.

De muziek voor dit inspirerend verhaal werd gecomponeerd door Hannes De Maeyer in samenwerking met Illuminine (Kevin Imbrechts). Hannes De Maeyer kennen we vooral dankzij zijn samenwerkingen met het filmduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, wiens langspeelfilms Patser, Black en Image hij telkens voorzag van een indrukwekkende filmscore. Hij componeerde onlangs ook de muziek voor Torpedo en de Nederlandse reeks Keizersvrouwen, die momenteel wereldwijd op Netflix te zien is. De filmmuziekachtergrond van Hannes werd gecombineerd met de ambient-achtige en minimalistische stijl van Illuminine, een artiest die in het nieuw-klassieke genre weleens wordt vergeleken met grote namen als Nils Frahm of Peter Broderick.
Beide artiesten zijn trots op de samenwerking en het eindresultaat:
“Diederd Esseldeurs, de regisseur van de film bracht ons samen. We kenden elkaar niet, we hadden enkel elkaars naam en muziek gehoord. De samenwerking verliep heel aangenaam, het was een fijne ontdekkingstocht en we zijn fier op het eindresultaat. De mooie mix van onze beider stijlen, bleek een ideale combinatie om het toch wel erg straffe verhaal van Stig Broeckx muzikaal te begeleiden. De grootste uitdaging bij het maken van de muziek voor de film was om Stig’s innerlijke leefwereld in muziek te vertalen. We zien Stig in eerste instantie als een echte held: hij probeert in alles het positieve te blijven zien en blijft elke dag vechten aan zijn revalidatie. Je merkt echter ook doorheen de film dat hij rust probeert te zoeken. Hij bergt zijn dromen om profrenner te worden op en wil een zo normaal mogelijk leven leiden. Beide sferen hebben we in de muziek proberen verwerken. Je hoort het weemoedige, maar langs de andere kant hoor je ook altijd de hoop, het idee dat alles wel goed komt.”

Het album ‘De Stig (Original Motion Picture Soundtrack) met muziek van Hannes De Maeyer & Illuminine is hier beschikbaar.

Tracklist:
1. The Arrival
2. Deviation
3. Twist of Faith
4. 28th May 2016
5. Awaken
6. Upcoming Talent
7. Rehabilitation
8. The Walk
9.  Day 819
10. Presentation
11. Speech Act
12. Balancing Life
13. The Future Awaits
14. Life Goes On
15. Tour de France
16. Peace of Mind
17. Revisiting
18. Achievement

Original Soundtrack Credits:Originele muziek gecomponeerd door Hannes De Maeyer & Illuminine (Kevin Imbrechts)
Orkestratie               Nicolas De Cock
Orkest                      Budapest Art Orchestra
Dirigent                    Peter Pejtsik
Solo Viool                Emile Verstraeten
Opnamestudio         Number Nine Studios
Opnametechnicus    Sebastian Omerson

De Stig is een film van Eric Goens en Diederd Esseldeurs. Een productie van DogHouse / Het NieuwsHuis. De film ging begin maart in première in de bioscoop en is momenteel nog te bekijken via vrt.nu.

Bekijk ook

Schilders op Docville!

Ook dit jaar strijden er weer tien documentaires op DOCVILLE voor de titel van Beste …