Home / Nieuws / Hannes De Maeyer lanceert spectaculaire filmscore voor ‘Torpedo’!

Hannes De Maeyer lanceert spectaculaire filmscore voor ‘Torpedo’!

Torpedo, de eerste Vlaamse duikbootfilm ooit – met topacteurs Koen De Bouw, Sven De Ridder, Gilles De Schryver, Stefan Perceval, Joren Seldeslachts, Bert Haelvoet, Robrecht Vanden Thoren, Ella-June Henrard en Vic De Wachter in de hoofdrollen – werd geregisseerd door Sven Huybrechts en geproduceerd door A Team Productions.

De spektakelfilm speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van een bende Vlaamse rebellen met een geheime opdracht: ze moeten met een gekaapte Duitse U-Boot van Congo naar de Verenigde Staten varen met aan boord een cargo waarmee de geallieerden de oorlog wel eens zouden kunnen winnen…

Gentenaar Hannes De Maeyer componeerde de originele muziek voor Torpedo. In deze behind-the-scenes video krijg je een voorproefje van het muzikale creatieproces.

Hannes De Maeyer is vooral bekend dankzij zijn samenwerking met filmkompanen en Belgische trots Adil El Arbi en Bilall Fallah, wiens langspeelfilms Patser, Black en Image hij telkens van een indrukwekkende filmscore voorzag.

Voor de originele muziek van Torpedo, componeerde Hannes een ‘good old nostalgische symfonische filmscore’ die werd opgenomen met het Budapest Art Orchestra, dat eerder ook samenwerkte met Johann Johannsson voor diens Sicario.

Componist Hannes De Maeyer over het creatieproces van de muziek voor Torpedo:
“Ik ben altijd al grote fan geweest van muziek uit WW2-gerelateerde films en games zoals bijvoorbeeld Medal Of Honor van Michael Giacchino & Christopher Lennertz, Saving Private Ryan van John Williams of Band of Brothers van Michael Kamen: stuk voor stuk klassiekers! Ik heb mij ter voorbereiding van Torpedo dan ook volledig ondergedompeld in die wereld.
De grote moeilijkheid was om de balans te vinden tussen nostalgie zonder die te oubollig te laten klinken. Dat is iets waar we samen met de regisseur en de ploeg van A Team Productions hard op gewerkt hebben. Het stond buiten kijf dat deze score er één zou worden met groot symfonisch orkest vol prominente koperblazers en percussie (snares, pauken, cymbalen). Dat was gewoon wat deze film nodig had. De knipogen naar en sfeer van nostalgische films zoals The Great Escape en Indiana Jones zit in alle aspecten van de film, dus de muziek moest hier uiteraard mee.”

Regisseur Sven Huybrechts over de samenwerking met Hannes De Maeyer:
“De verbluffende filmscore die Hannes schreef voor Torpedo, versterkt op perfecte wijze de toon en sfeer die wij in het project hebben willen stoppen. Ik vond het belangrijk om Hannes voldoende vrijheid te geven, maar gaf daardoor wel een beetje de ziel van de film uit handen. Het resultaat is echt ongelooflijk straf, want de muziek is uitgegroeid tot een grootse, episch en zelfs Hollywoodiaanse score die, net als de film, redelijk uniek is in België. Ondertussen fluit ik thuis het hoofdthema volop mee.”

Het album Torpedo (Original Motion Picture Soundtrack) met originele muziek van Hannes De Maeyer kan je hier beluisteren!

Tracklist:
1. Town Square 3:11
2. U-Boat Training 2:49
3. War Room 2:45
4. Football in the Woods 2:22
5. Squirrel 0:43
6. Mission Briefing 1:56
7. Saying Goodbye 1:26
8. Arriving in Congo 1:22
9. We Have to Depart 4:12
10. Uranium 1:45
11. First Dive 3:41
12. Baby Louis 3:00
13. Plane Attack 2:13
14. Wedding 4:09
15. Torpedo! 3:34
16. Start the Engines! 1:09
17. Shooting the Torpedo 3:06
18. We Have to Amputate 2:42
19. Germans On Board 2:25
20. It Had to Be Done 1:27
21. Alarm, das sind keine Deutschen! 2:46
22. Impossible Shot 2:02
23. Nadine 1:41
24. Rescue Action 2:01
25. Sacrifice 2:23
26. Promise 2:08
27. U-235 4:04

Original Soundtrack Credits:
Music by Hannes De Maeyer
Orchestrator: Nicolas De Cock
Music Preparation: Luytt Music Engraving
Music Editing: Pieterjan Seynaeve
Orchestra: Budapest Art Orchestra
Conducted by Peter Pejtsik
Orchestra Leader: Gabor Bodor & Zsofia Kornyei
Horn Solos: Istvan Flammer
Trumpet Solos: Zoltan Molnar
Orchestra Contractor: Miklos Lukacs
Score Recorded at Studio 22, East Connection Music Recording
Score Recorded by Gabor Buczko
Score Mixed by Werner Pensaert
Score Mixed at Linster Studios, Frisange

Over Hannes De Maeyer:

Hannes De Maeyer
©Sander Buyck

Hannes De Maeyer is één van België’s meest veelzijdige componisten, vooral gekend voor zijn samenwerking met het regisseursduo Adil El Arbi & Billal Fallah. Naar aanleiding van hun recent gelanceerde derde langspeelfilm Patser plaatste het toonaangevende vakblad Variety het duo in zijn lijst 10 Directors to watch for 2018.
Na het behalen van zijn masterdiploma ‘Music Production’ aan het Gentse conservatorium, gaat Hannes aan de slag als assistent van de succesvolle Belgische componist Steve Willaert voor de muziek van onder andere Christmas in Paris, Zot van A en Oud België. Verder zorgt hij voor de scores van een aantal projecten bij A Team Productions, waaronder Land of the Heroes en Baghdad Messi van de wereldwijd gelauwerde Sahim Omar Kalifa.
Wanneer Hannes de getalenteerde regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah ontmoet, besluiten ze samen te werken voor hun eerste langspeelfilm Image, al snel opgevolgd door Black, die in 2015 op het gerenommeerde filmfestival van Toronto werd bekroond met de ‘Discovery Award’.
Voor hun derde langspeelfilm Patser vroegen Adil El Arbi & Bilall Fallah aan Hannes om een muzikale energieboost vol game vibes en geïnspireerd op een aantal iconische 80’s filmscores (Terminator, Scarface) te componeren, nauw aansluitend bij hun flitsende film die zich eerder dit jaar tot een ware bioscoophype ontpopte.
Nadien volgt een vrij verschillende, eerder intieme score voor Rafaël, geregisseerd door de bekroonde Nederlandse filmmaker Ben Sombogaart, waar Hannes prachtige, ontroerende muziek voor schreef en een indrukwekkende symfonische score voor Immenhof, de immens populaire Duitse jeugdfilm van Sharon von Wietersheim. Samen met Gregory Caron, componeerde Hannes ook de muziek voor de 3 seizoenen van Professor T., de internationaal geroemde Vlaamse politieserie, geregisseerd door oa. Indra Sierra en Tim Mielants.
Hannes werkte net de epische filmmuziek af voor de spektakelfilm Torpedo die momenteel in de zalen loopt, en binnenkort is ook de Nederlandse tv reeks Keizersvrouwen, in een regie van Ben Sombogaart & Dries Vos, op NPO3 te zien.

Torpedo is een productie van A TEAM PRODUCTIONS in co-productie met  COLUMN FILM, 10.80 FILMSPELLIKOLA LIMITED en met de steun van HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS, SCREEN FLANDERS, HET STAP PROGRAMMA VAN TELENET, DE TAX SHELTER VAN DE FEDERALEOVERHEID, THE NETHERLANDS FILM PRODUCTION INCENTIVE, THE FINANCIAL INCENTIVES BY THE GOVERNMENT OF MALTA. In co-productie met VTM, VOO& BETV en in samenwerking met CASA KAFKA PICTURES (empowered by BELFIUS), INDEPENDENT FILMS DISTRIBUTION & ATLAS INTERNATIONAL FILM

Bekijk ook

Wouter Bouvijn en zijn overpeinzingen bij de jaarwisseling (2019 – 2020)!

Met De Twaalf, de reeks die massaal werd bekeken op Eén en zowel in binnen- als …